Vad gör man?

Jag orkar verkligen inte mer, förra månaden hade jag enligt socialtjänsten ett överskott på 3600kr, tänk om det vore så väl, istället har jag flera gånger låtit bli att äta för att vara säker på att pengarna ska räcka. Den här månaden har jag samma inkomst som jag alltid annars har, men enligt soc har jag fortfarande ett överskott på 1600kr, vilket betyder att jag får ännu ett avslag och får leva på mina ynka 3600kr, nu inser jag att jag även nästa månad kommer att vara utan pengar, jag vet inte längre vad jag ska göra.
 
Jag har försökt att ansöka om andra saker som vi behöver, tex möbler, men enligt socialtjänsten har jag pengar så vi klarar oss, jag har ju ett överskott.. Men pengarna jag har i överskott får jag inte använda för dom ska jag spara till nästa månad, hur fan tänker dom?!
 
Hur kan ett arv på 5000kr göra att jag inte får pengar på 4 månader?! Tidigare har jag tänkt att minst en månad till, men nu vet jag att det är den här månaden och en till.. 2 månader och jag har inte ens råd med räkningarna.. 
 
Jag antar att det bara är att bita ihop och skriva ännu en överklagan.. 


Kommentarer
Postat av: Jenny

Hur orkar ni hålla på sådär? Ha jobb så ni klarar er istället.. snåla och spara. Och ni är två så en av er kan ju ha en bra inkomst, nu när du går i skolan.

Svar: Om du har så stora problem med mitt levnadssätt och retar upp dig så mycket på det vet jag inte ens vad du gör här inne? Jag ska inte behöva försvara mig i det här. Alla människor har olika förutsättningar, tyvärr är jag en av dom människor som har fått dåliga förutsättningar, en dålig start i livet.

Om du väljer att leva på under existensminimum så är det ditt val, men det betyder inte att jag gör samma val, jag har rätt att söka pengar, jag själv betalar skatt för att andra ska kunna göra det, så varför ska jag själv inte kunna göra det? Om inte Sverige hade haft den möjligheten hade jag varit ett gatubarn, vet du varför? För att jag blivit både fysiskt och psykiskt misshandlad under hela min uppväxt, för att jag är uppväxt med missbruk av både alkohol och droger, för att jag inte har några föräldrar som kunde ta hand om mig. Jag har under hela mitt liv fått ta skit på grund av mina föräldrars val.

Jag fick flytta till hedbacken hvb för att försöka förbättra min och min mammas relation, men det funkade inte. Jag fick flytta till en fosterfamilj som visade sig vara ännu mindre lämpliga föräldrar. Jag flyttade hem, men bodde hos vänner och en kille jag var tillsammans med. Jag och killen hittade en lägenhet och kollade upp att vi skulle ha råd med allt och det hade vi, men socialtjänsten förbjöd mig att flytta. I stället fick jag flytta tillbaka till Hedbacken hvb för att visa att jag kan ta hand om mig själv. När jag hade bott där i 1år beviljade dom en lägenhet åt mig, för dom ansåg att jag hade blivit utsatt för tillräckligt i mitt liv, för att få ett slut på det hela och för att det var det ända alternativ som kunde få mig att må bra och leva ett någorlunda normalt liv. Att dom tog det beslutet betyder att mina föräldrar inte är försörjningsskyldiga över mig trots att dom fortfarande egentligen är det. Det gör att jag än idag får mindre pengar än jag ska ha, hade jag haft dom pengarna hade jag klarat mig själv utan deras hjälp.. Men det kan jag inte idag.. Det finns nog ingen som frivilligt vill leva på socialtjänsten, varje månad får man kämpa för att få ekonomin att gå ihop, finns det möjlighet att klara sig utan dom gör man det. Jag har alltså inte valt att bo själv som du skrev i en tidigare kommentar, jag blev tvingad att bli "vuxen" i förtid.


Jag kan inte se tillbaka på min uppväxt och minnas alla dom där roliga sakerna många gjort, för jag har inte kunnat det, periodvis har jag inte haft någonstans att ta vägen. Flera kalla vinternätter har jag tillbringat på offentliga toaletter samt järnvägsstationen och trott att jag ska frysa ihjäl, för jag har inte haft någonstans att ta vägen. Jag har gått flera dagar utan att få i mig en smula mat, för jag har inte haft några pengar att leva för, hade inte många av mina vänner ställt upp hade jag förmodligen inte suttit här idag.

Jag önskar att jag kunde förtränga allt jag varit med om, men jag kan inte. Jag kan heller inte låta bli att tänka på att om det inte vore för mina föräldrars dåliga val i livet hade jag inte varit där jag är idag, jag hade inte behövt kämpa som jag gör idag för att ha mat på bordet.

Jag är den som har bäst utbildning hittills och bäst cv, min sambo har inte betyg från grundskolan och det kommer han att fixa efter jul när sonen börjar på förskolan. Jag får inga jobb mer än det jag redan har, det är inte bara att gå och få ett jobb när man inte har en utbildning, speciellt inte när man måste anpassa tiderna efter skolan. Jag har valt att gå klart skolan för att senare få en bättre utbildning och en dag få ett bra jobb som jag vill jobba med. Och om det bara var att skaffa ett jobb utan utbildning, hur kommer det sig då att arbetslösheten är så stor idag? Nej du har nog inte tänkt till riktigt där. Och om min sambo ska jobba, vem fan ska då ta hand om våran son? Din verklighetsuppfattning verkar vara helt vrickad, så nästa gång du öppnar käften tycker jag att du ska ta reda på fakta, en dag kan det hända att du öppnar käften åt fel person. Det du skriver åt mig kan jag uppfatta som kränkande, visste du att det är skadestånd på 5000kr om jag går till polisen? Då klarar jag mig utan socialtjänsten och skattebetalarnas pengar i 4 månader enligt socialtjänsten, du som tycker det är så fel av mig att gå på socialtjänsten måste ju mer än gärna bidra med det.

Jag har inte valt det liv jag lever idag, hade jag fått valt hur mitt liv skulle se ut hade det inte sett ut som idag, det helvete jag lever i önskar jag inte ens min värsta fiende, samtidigt som jag tror vissa människor skulle behöva testa att leva så för att kunna förstå sina med människor..
Caroline Andersson

2012-11-29 @ 19:11:37
URL: http://minbebis.com/blogg/rosenknopp
Postat av: Nathalié - Äntligen gravid <3 BF 27/3-13

Hm! skulle kommentera ett annat inlägg, så det blev helt fel min kommentar :P.

Svar: Jag har inte fått någon annan kommentar än den här från dig :)
Caroline Andersson

2012-11-29 @ 19:50:16
URL: http://yarp.blogg.se
Postat av: Linnea

Ett tips är att söka pengar ur kyrkans fonder och googla på andra olika fonder i din närhet :)

2012-11-29 @ 21:22:03
URL: http://hjarternio.blogspot.se
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Men stackare vad jobbigt för dig. Det är ju hemskt om du ska behöva låna pengar för att ha råd med mat. Kan man inte be om att få en annan handläggare eller något sådant? Hoppas det löser sig iaf. Stor kram
--------------------
Pågående tävlings hos mig:
http://lottizdays.blogg.se/2012/november/tavling-vinn-ett-presentkort-pa-200kr-hos-solentro-alla-som-deltar-ar-vinnare.html

Svar: Jag har bett om en annan handläggare flera gånger men det händer tyvärr ingenting, men jag tror jag ska ha rätt till att byta handläggare. I värsta fall får jag skicka in en ny anmälan på socialtjänsten här, gjorde det för något år sedan och då åkte dom dit, sen blev dom helt plötsligt väldigt trevliga, men nu har jag gått över från ungdom till ekonomi och har därför en annan handläggare, men hon verkar inte bry sig om någon, hon har ingen medkänsla alls. Jag sa att jag inte hade råd med mat åt mig själv eller sonen och hon rörde inte en min, (Visst hade vi råd eftersom Pontus har betalat allt och han har fått hjälp av sina föräldrar) istället ljög hon och sa att det var för sent att överklaga beslutet trots att det inte var det vilket ställde till det ännu mer för mig. Jag ska sätta mig ner och skriva en ny överklagan nu i helgen om jag får tid över, så jag hoppas att det händer något.
Caroline Andersson

2012-11-29 @ 21:35:40
URL: http://lottizdays.blogg.se
Postat av: M- början på en familj

Jobbar inte din sambo?

Svar: Nej, han studerar precis som jag, men just nu är han pappa ledig så att jag ska kunna gå skolan.
Caroline Andersson

2012-11-29 @ 22:28:25
URL: http://Dailyview.blogg.se
Postat av: Tina

Fasen vad ledsen jag blir av att läsa om er tuffa situation. Särskilt nu när julen kommer. Kan man hjälpa till med något?

2012-11-29 @ 23:14:08
Postat av: Sanna

Vad jobbigt det måste vara, ett litet tips bara är att du kan söka pengar ifrån Svenska Kyrkan eller Frälningsarmén. Du ringer bara upp dom och förklarar din situation alternativt skriver ett mejl/brev. Man får en hel del därifrån tro mig.

Kram Sanna

Svar: Frågan är bara om inte socialtjänsten tar även det som en inkomst.. :/
Caroline Andersson

2012-11-30 @ 00:59:15
URL: http://mammasvardag.se
Postat av: Nathalié - Äntligen gravid <3 BF 27/3-13

sv Jaha, men fan vad underligt. Haha, Bloglovin lever sitt eget liv tror jag :P.

Hoppas i alla fall att det ordnar sig för er!

Svar: Det är ganska ofta bloglovin gör det :) Vi får hoppas det!
Caroline Andersson

2012-11-30 @ 07:46:18
URL: http://yarp.blogg.se
Postat av: jenny

men fy fan va jävliga folk är! :( och så får folk hjälp som verkligen inte borde få det då det bara går till knark m.m. vill verkligen hjälpa dig <3 levde delvis på soc när jag var tonåring och hade en suuper snäll handläggare som verkligen brydde sig. men vet massor som inte haft samma tur.ifall du ska få pengar/låna pengar av någon så var jättenoga med att det inte sätts in på ditt konto.. berätta aldrig ifall du fått pengar. finns det någon möjlighet för er att bo billigare..? typ utanför staden? på landet med busskommunikationer? kanske kan hyra nåt mysigt litet hus? häromkring finns det mycket såna möjligheter.. (bor i dalarna) och självklart ska ju inte din sambo jobba vem ska då ta hand om sonen? blir nog bättre när han börjar på dagis ska du se. önskar dig all lycka och ang din uppväxt, så har den gjort dig till den du är idag förmodligen både starkare tuffare ödmjuk och klokare än dom flesta i din ålder. kram på er!

2012-11-30 @ 08:46:58
Postat av: Tina

Hej

Tycker synd om er, måste vara tufft särskilt när det går mot jul.
Kan jag hjälpa till med något?

Kram

Svar: Tack, vilka underbara människor det finns, dock skulle det kännas fel att ta emot hjälp från någon jag inte känner. :)
Caroline Andersson

2012-11-30 @ 13:12:00
Postat av: Tina

Jag förstår att det kanske känns dumt. Men man måste hjälpas år. Sen dagen ni kommit på fötter får ni hjälpa någon som kan behöva det. Vad är ni i behov av? Vad skulle jag kunna hjälpa er med?

Svar: Just nu är det räkningarna som är problemet, högen med påminnelser som jag tänkte betala den här månaden, men jag måste välja att betala dom eller mat, inte så svårt val med andra ord, maten går före allt, samtidigt är det sista jag vill att räkningarna ska gå till kronofogden. Annars är det inte så mycket annat, julklappar och sådant klarar vi oss utan, Elias är så liten så han förstår ändå inte att han ska få några, så han lider nog inte av det. Vi är bara glada om vi har mat på bordet och kan betala räkningarna.
Caroline Andersson

2012-11-30 @ 15:24:40
Postat av: Sanna

Socialen ska inte kunna räkna med pengar ifrån kyrkan som inkomst då det är en gåva ifrån Svenska kyrkan. Det dras med andra ord inte heller skatt på pengarna, men om du är osäker kan du alltid höra med kyrkan hur det räknas.

Kram Sanna

Svar: Får undersöka det till veckan :)
Caroline Andersson

2012-11-30 @ 23:07:31
URL: http://mammasvardag.se
Postat av: Sandra, Novalie och bebis i magen

Jag vet exakt hur du har det.. kämpar med dem varje månad jag med för att överleva.. och då har jag två barn som ska ha mat på bordet.. Gå till kyrkan och få hjälp med pengar, dit kan man gå 1 gång i månaden och det är inga pengar du behöver nämna för soc. hämta ut i kontanter så vet inte soc om dem pengarna.. nu till jul kan man också söka julpeng från kyrkan, nu är det dock för sent.. jag sökte och fick ebsök från dem idag att vi skulle få 1500kr i julpeng :)

Svar: Tack för tipset, ska undersöka det :)
Caroline Andersson

2012-11-30 @ 23:15:35
Postat av: Tina Carlström

Skulle jag kunna få din hemadress? Kanske tomten kommer med något! =)

2012-12-01 @ 11:09:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback