En halvmeter snö och det bara fortsätter...

Idag har jag varit hemma från praktiken. Jag hade önskat att det skulle komma lite snö till helgen så jag och Elias kunde gå ut och prova hans nya pulka, nu ångrar jag min önskan lite då vi fått ungefär en halvmeter snö och det fortsätter att bara vräka ner.. Mitt tupperware party som skulle vara ikväll är inställt pga vädret, det är ingen som tar sig hit och det är kaos i trafiken, det går knappt att köra. Värdinnan för partyt imorgon får jag inte tag på, så plötsligt blev min helg som var full av jobb lugn, så vi får se vad jag hittar på istället. Jag känner att jag tappar lusten att skriva här inne, en del människor är hemska medan vi har andra som är helt underbara. Men jag känner att jag fyller bloggen med massor av negativt och jag har ingenting att komma med, det är inte så jag vill att min blogg ska vara. 
 
I alla fall, idag åkte två adventsljusstakar upp, en i Elias lilla lekhörna (vardagsrummet) och en i köket. Jag hade gärna satt upp julgran och hela köret när jag ändå var i farten men det får vänta, sambon tycker att den ska upp dagen innan jul och jag vet att det är många som har den åsikten, men kring jul brukar det vara så mycket som ska göras ändå så jag vill gärna sätta upp den innan så är det gjort och man slipper fundera på det mer, efter jul vill jag ha ner den så snabbt som möjligt! Vi får se hur länge jag håller mig från att ta upp den :)
 
 
3


Utförsäljningstips, fynda julklappar.

Här om dagen fick jag ett mail från minimango som nu säljer ut allt till 50%. Dom har jätte mycket fina saker. Själv hade jag tänkt köpa det på bilden här under åt Elias därifrån, men eftersom jag inte fick några pengar få vi i stället ge varandra lite extra kärlek till jul, presenter är inte allt och det är tur att han är så pass liten att han inte förstår att han inte får några julklappar i år. :)
 


Svar på tal!

 
Jag vet att många inte tycker om oss som lever på socialtjänsten, men innan ni öppnar käften så tycker jag att ni ska ta reda på fakta, ibland är det inte personens fel att den lever på socialtjänsten. Alla barn har inte dom bästa förutsättningarna, alla får inte en bra start i livet. Jag är en av dom och jag har inte skrivit så mycket om det i denna blogg, men jag tänker försöka göra en lång historia väldigt kort och här kommer ett litet svar på tal och jag hoppas att vissa personer kanske förstår bättre och får en bättre verklighetsuppfattning än man hade innan. Jag har varit med om saker som vissa inte ens tror förekommer.
 

Om du har så stora problem med mitt levnadssätt och retar upp dig så mycket på det vet jag inte ens vad du gör här inne? Jag ska inte behöva försvara mig i det här. Alla människor har olika förutsättningar, tyvärr är jag en av dom människor som har fått dåliga förutsättningar, en dålig start i livet.

 

 

Om du väljer att leva på under existensminimum så är det ditt val, men det betyder inte att jag gör samma val, jag har rätt att söka pengar, jag själv betalar skatt för att andra ska kunna göra det, så varför ska jag själv inte kunna göra det? Om inte Sverige hade haft den möjligheten hade jag varit ett gatubarn, vet du varför? För att jag blivit både fysiskt och psykiskt misshandlad under hela min uppväxt, för att jag är uppväxt med missbruk av både alkohol och droger, för att jag inte har några föräldrar som kunde ta hand om mig. Jag har under hela mitt liv fått ta skit på grund av mina föräldrars val.

 

Jag fick flytta till hedbacken hvb för att försöka förbättra min och min mammas relation, men det funkade inte. Jag fick flytta till en fosterfamilj som visade sig vara ännu mindre lämpliga föräldrar. Jag flyttade hem, men bodde hos vänner och en kille jag var tillsammans med. Jag och killen hittade en lägenhet och kollade upp att vi skulle ha råd med allt och det hade vi, men socialtjänsten förbjöd mig att flytta. I stället fick jag flytta tillbaka till Hedbacken hvb för att visa att jag kan ta hand om mig själv. När jag hade bott där i 1år beviljade dom en lägenhet åt mig, för dom ansåg att jag hade blivit utsatt för tillräckligt i mitt liv, för att få ett slut på det hela och för att det var det ända alternativ som kunde få mig att må bra och leva ett någorlunda normalt liv. Att dom tog det beslutet betyder att mina föräldrar inte är försörjningsskyldiga över mig trots att dom fortfarande egentligen är det. Det gör att jag än idag får mindre pengar än jag ska ha, hade jag haft dom pengarna hade jag klarat mig själv utan deras hjälp.. Men det kan jag inte idag.. Det finns nog ingen som frivilligt vill leva på socialtjänsten, varje månad får man kämpa för att få ekonomin att gå ihop, finns det möjlighet att klara sig utan dom gör man det. Jag har alltså inte valt att bo själv som du skrev i en tidigare kommentar, jag blev tvingad att bli "vuxen" i förtid.


Jag kan inte se tillbaka på min uppväxt och minnas alla dom där roliga sakerna många gjort, för jag har inte kunnat det, periodvis har jag inte haft någonstans att ta vägen. Flera kalla vinternätter har jag tillbringat på offentliga toaletter samt järnvägsstationen och trott att jag ska frysa ihjäl, för jag har inte haft någonstans att ta vägen. Jag har gått flera dagar utan att få i mig en smula mat, för jag har inte haft några pengar att leva för, hade inte många av mina vänner ställt upp hade jag förmodligen inte suttit här idag.

 

Jag önskar att jag kunde förtränga allt jag varit med om, men jag kan inte. Jag kan heller inte låta bli att tänka på att om det inte vore för mina föräldrars dåliga val i livet hade jag inte varit där jag är idag, jag hade inte behövt kämpa som jag gör idag för att ha mat på bordet.

 

Jag är den som har bäst utbildning hittills och bäst cv, min sambo har inte betyg från grundskolan och det kommer han att fixa efter jul när sonen börjar på förskolan. Jag får inga jobb mer än det jag redan har, det är inte bara att gå och få ett jobb när man inte har en utbildning, speciellt inte när man måste anpassa tiderna efter skolan. Jag har valt att gå klart skolan för att senare få en bättre utbildning och en dag få ett bra jobb som jag vill jobba med. Och om det bara var att skaffa ett jobb utan utbildning, hur kommer det sig då att arbetslösheten är så stor idag? Nej du har nog inte tänkt till riktigt där. Och om min sambo ska jobba, vem fan ska då ta hand om våran son? Din verklighetsuppfattning verkar vara helt vrickad, så nästa gång du öppnar käften tycker jag att du ska ta reda på fakta, en dag kan det hända att du öppnar käften åt fel person. Det du skriver åt mig kan jag uppfatta som kränkande, visste du att det är skadestånd på 5000kr om jag går till polisen? Då klarar jag mig utan socialtjänsten och skattebetalarnas pengar i 4 månader enligt socialtjänsten, du som tycker det är så fel av mig att gå på socialtjänsten måste ju mer än gärna bidra med det. 

 

Jag har inte valt det liv jag lever idag, hade jag fått valt hur mitt liv skulle se ut hade det inte sett ut som idag, det helvete jag lever i önskar jag inte ens min värsta fiende, samtidigt som jag tror vissa människor skulle behöva testa att leva så för att kunna förstå sina med människor.. Vad gör man?

Jag orkar verkligen inte mer, förra månaden hade jag enligt socialtjänsten ett överskott på 3600kr, tänk om det vore så väl, istället har jag flera gånger låtit bli att äta för att vara säker på att pengarna ska räcka. Den här månaden har jag samma inkomst som jag alltid annars har, men enligt soc har jag fortfarande ett överskott på 1600kr, vilket betyder att jag får ännu ett avslag och får leva på mina ynka 3600kr, nu inser jag att jag även nästa månad kommer att vara utan pengar, jag vet inte längre vad jag ska göra.
 
Jag har försökt att ansöka om andra saker som vi behöver, tex möbler, men enligt socialtjänsten har jag pengar så vi klarar oss, jag har ju ett överskott.. Men pengarna jag har i överskott får jag inte använda för dom ska jag spara till nästa månad, hur fan tänker dom?!
 
Hur kan ett arv på 5000kr göra att jag inte får pengar på 4 månader?! Tidigare har jag tänkt att minst en månad till, men nu vet jag att det är den här månaden och en till.. 2 månader och jag har inte ens råd med räkningarna.. 
 
Jag antar att det bara är att bita ihop och skriva ännu en överklagan.. 


Ännu en julkalender

Ännu en julkalender som snart kommer att starta är inne hos Diana som brukar ha många riktigt bra tävlingar i sin blogg, så det är något att se fram emot :)


Julkalender 2012


Snart är det jul och det märks på de flesta bloggar, snart startar alla julkalendrar som många bloggare har och det är något som jag sett fram emot hela året. En av alla som kommer att ha en julkalender är bland annat Liie, en av företagen som kommer att sponsra hennes julkalender är ambinesshome som har jätte fin inredning så jag ser fram emot att se vad dom har sponsrat med och har redan kollat ut en hel del saker som skulle passa in bra i hemma hos oss nu när vi håller på att göra om. Ni kan läsa mer om vilka som kommer att sponsra liies julkalender i inlägget här
 
 
 


långa dagar...

Godmorgon! Här hemma är jag uppe med tuppen, dagarna blir väldigt långa nu när jag har praktik och kliver upp så tidigt och jag är ovanligt trött om dagarna, men det är bara att stå ut. Idag börjar jag i alla fall lite senare 8.30, men slutar även senare, jag ska stänga så jag går till 18. Jag som tycker det är jobbigt och långt att gå till 16.30 vet inte hur jag ska stå ut resten av tiden. 
 
Jag trivs verkligen inte på praktikplatsen, varken med tider eller personal, men vad ska man göra åt det? Jag har inte ens möjlighet att gå undan och ringa min lärare och säga det.. 
 
Nej nu måste jag sätta fart så att jag inte blir sen.. 


Jag tänker förstöra det!

Har haft sprängande huvudvärk ända sedan jag vaknade idag så jag valde att vara hemma från förskolan. Nu har vi precis varit på bvc med Elias och han har fått sista sprutorna och blev undersökt av läkare, så nu ska vi inte dit på 5 månader. Efter besöket var vi och hämtade ett skrivbord + stol, skrivbordet ser ut att vara från 50talet ungefär och är i riktigt bra skick, har dock ingen bild på det just nu, det ligger fortfarande i bilen, men hittade en bild på ett likadant bord men vårat är i bättre skick, tyvärr tänker jag förstöra det genom att måla om det vitt. :)
 


Julklappstips!ra

Det är många som frågar om Elias underbara puzzelpall, den kommer från bondeofsweden, även om Elias inte har förstått hur han lägger puzzlet älskar han att pyssla med de olika klossarna. Även hans fina minnesbox som han fick i dop present kommer därifrån och den kommer garanterat bli uppskattad när han blir äldre och kan titta på alla minnen som ligger där i.
 
Nu har jag fått möjligheten att ge er en rabattkod där inne Ange koden Tourn2012 så får du 10% rabatt!

 
 


Vinnaren av en ring!

 
Nu är tävlingen avslutad och vinnaren av denna fina ring är.. Sanna! Grattis.
Jag kommer att maila din mailadress till Camilla på tuschaa så kontaktar hon dig!


att inte veta..

Det tar verkligen alla mina krafter, jag har inte fått hjälp från socialtjänsten på två månader, nu går jag och väntar på månadens ansökan och hoppas verkligen att dom inte ger mig ännu ett avslag, mina pengar räcker precis till räkningarna och det Elias behöver, i två månader har jag vänt på varenda krona för att få allt att gå ihop och jag klarar nog inte en månad till, stressen och att inte veta om man kommer klara hela månaden tar alla krafter, nu är vi två som tur är, men om inte Pontus hjälpt till så mycket som han gjort och hans föräldrar så hade vi inte klarat dom här två månaderna.. Det här påverkar mig väldigt mycket, speciellt mitt humör, jag är sur och grinig, humörsvängningar och det går ut över alla i min omgivning. Det är helt sjukt hur mycket pengar påverkar våra liv.. 
 
Ni får tycka att jag är snål, dum i huvet och allt ni vill för att jag får pengar från socialtjänsten och för att jag tycker det är fel av dom att inte ge mig några, men alla har inte samma förutsättningen från första början, jag försöker allt jag kan för att få in så mycket egna inkomster som möjligt, men det räcker inte till. Jag jobbar, tjänar pengar och betalar skatt, men när man studerar hela dagarna är det svårt ändå, timmarna räcker inte till och jag måste sova någon gång på dygnet också.. Så innan ni öppnar käften tycker jag att ni kan prova att leva på 3600kr i månaden, för det är det jag har utan deras hjälp, utgifterna, 4550kr i hyra, 500-600 el, 280kr i hemförsäkring, 400kr i personförsäkring åt mig och Elias, 283kr i internet räkning, 200kr i telefonkostnader och mat åt både dig och ditt barn, blöjor och allt annat som behövs, klarar ni det gör ni det bra, självklart ska några utgifter delas, som hyra, el, Elias försäkring, internetet, 


Tävla om Lego Duplo

 Jag är med och tävlar om lego duplo hos Anna, var med och tävla du också!Röd som en stopp skylt!

Det blev ett till inlägg ändå. Här hemma har vi tagit det lugnt större delen av kvällen, den delen vi inte tagit det lugnt har vi bytt bajsblöjor.. Helt otroligt, men 8 bajsblöjor har det blivit idag och stackarn har blivit röd som en stopp skylt i rumpan. Tror vi är lika dåliga i magen båda två, dum som jag var trodde jag att det var magsjuka igår, hade inte en tanke på att jag övergått från laktosfri kost till att börja äta/dricka vanlig mjölk så nu vet jag att det inte funkade.. 
 
Igår kväll blev jag bättre i alla fall så jag åkte till city puben med Pontus eftersom dom spelade där, hade en riktigt trevlig kväll även om jag knappt var inne där, stod mest ute och prata med både den ena och andra. Efter att Pontus slutat spela åkte vi först för att lämna av Pontus pappa och Lotta i Rengsjö, men vi blev kvar där ganska länge innan vi tillslut kom iväg igen, vi kom hem efter klockan 05, så det var skönt att få sova ut till 11.40 idag och ha en lugn morgon bara för oss själva innan vi åkte på kalas och hämta Elias. 
 
Nu kollar vi på film och sen blir det sängen! :)


Första och sista!

Det här blir nog det första och sista inlägget idag. Vi fick en lång sovmorgon idag och vaknade inte förrän strax innan 12, vi klev upp och åt frukost framför tvn, sedan gjorde vi oss klara och åkte till Pontus kusin som fyllde år idag, Pontus mamma kom dit med Elias och nu har vi ganska precis kommit hem därifrån. Elias hade bara sovit 20minuter idag så Pontus försöker att lägga honom nu. Själv förbereder jag ett tupperware party jag ska ha vid 19, det känns lite nervöst, jag har fortfarande inte haft så många partyn och när jag fick missfallet tog jag en paus helt ett tag, men nu är det dags att köra igång igen och jag har faktiskt riktigt många partyn inbokade nu innan jul, nästa helg har jag två stycken partyn och ett möte som jag ska på, veckan efter det har jag några till, veckan på det har jag också inbokat, så det blir fullt upp nu framöver och förhoppningsvis kanske några extra slantar i kassan!
 


Tävla om ett presentkort från babyliv!

"jag tävlar hos emlisch om ett presentkort på 500:- från babyliv, tävla här du också"


Utgång, eller?!

Jag ägnade hela morgonen åt att försöka få tag på min lärare som har hand om våran apl (praktik) utan resultat, imorse kände jag att jag hade fått nog helt, det var svårt att hålla tårarna borta och jag trodde jag skulle bryta ihop vilken sekund som helst. Men jag fick lov att gå dit idag i alla fall.
 
Jag har precis blivit frisk och kommit tillbaka till praktiken efter min förkyldning, redan där kände jag hur det bubblade och högg i magen och jag såg nästan höggravid ut, även två i personalen på samma avdelning var dåliga och barnen har varit dåliga sedan förra veckan och det blir bara fler och fler. När jag kom hem var jag helt utmattad, men jag använde den sista energin till att vara med Elias innan han åkte till sin farmor. När han hade åkt gav jag mig lov att sova en stund medan Pontus lagade mat helt själv. När maten var klar ville jag inte upp ur soffan, jag frös och skakade trots att vi har nästan 25 grader varmt, kinderna på mig är helt illröda och det har fortsatt bubbla och hugga i magen. Nu sitter jag på toaletten och kan inte ta mig härifrån.. Har börjat må illa och nu funderar jag hur kvällen kommer att sluta? Magsjuka? Vad vet jag, jag har alltid klarat mig från det, sist jag hade det var jag så liten att jag inte ens kommer ihåg det. Jag som hade planer på att gå ut i kväll, vi får se hur det blir med det.. 


 
 


Gårdagens inlägg kom aldrig upp!

Kanske ska man visa här att man lever, även om det är knappt.. Har precis kommit innanför dörren här hemma efter en lång dag, först hade jag praktik 7.30 - 16.00 och när jag slutade hämtade Jessica och Andreas upp mig utanför och vi åkte direkt på tupperware träff i Mora, så nu har jag precis kommit hem och jag har inte ens träffat Elias idag, det känns lite jobbigt med tanke på att jag ska ut imorgon och han ska sova hos sin farfar. (Om det blir som det är tänkt) På lördag har jag ett tupperware party på kvällen, så söndag kommer jag bara att vara med Elias. Jag har funderingar på att ringa till skolan och prata med dom och höra om det går att göra något åt mina tider, jag mår inte  bra av att ha det som det är idag, jag sliter allt jag kan för ett betyg som jag egentligen inte ens har nytta av. Just nu känner jag att jag skulle kunna hoppa av skolan helt, jag trivs inte och det är mycket lärarnas fel, synd att det ska behöva vara så, för annars tycker jag om att gå i skolan, men just nu kämpar jag för varje dag och ser ingen mening med det alls. Ja, jag är negativ, men det är så jag känner. Självklart vet jag att jag en dag kommet att jobba ungefär samma tider som jag har nu, men när jag jobbar så jobbar jag med något jag vill, ingenting jag är påtvingad till, dessutom är Elias äldre och kommer ändå att vara i skolan ungefär samma tider som jag är på jobbet, just nu känns det som om jag missar så mycket!
 
 


Vinn en barnskiva hos by vanilla

 
Var med och tävla hos By Vanilla om den mysiga barnskivan"Favoritsånger från Pippi, Emil, Madicken...från Naxos!


Tävla om två valfria tryck från Elinastudio


Tävla hos Elinochalva om två valfria grafiska tryck till barnrummet från Elina studio. Tävlingen hittar duhär!


Kräkor och bajsar hela tiden!

Har försökt gjort några inlägg här idag, men det blir inte riktigt av för så fort jag sätter datan i knät så är det dags 
att  ta reda på nästa bajslass, nästa gång skriker han och vill ha mat, medan han äter så börjar han plötsligt att spy, för att sen skrika och kämpa för kung och fosterland inte ska han bli torkad inte, ner i badet där han dortsätter att skrika, ner i sängen där han tack och lov somnade utan krångel för en gångs skull. Jag sätter mig i soffan, Pontus ger mig massage och jag somnar, det var det blogginlägget. Pontus väcker mig och börjar tjata om middag och att handla, efter många om och men får jag ge mig, det blir inga pannkakor, jag får nöja mig med potatisklyftor och beasås. Jag vann i alla fall kampen om storhandligen, Pontus åkte och storhandlade själv, han skulle storhandla bara för att vi hade två kuponger med 5% rabatt på varje, alltså 10% rabatt på hela storhandligen, men nu i skrivande stund kommer jag på att han glömt den hemma... Suck!
 
Jag ringer honom och han ber mig ta fram den men jag kan inte hitta den, vi städade så mycket när vi skulle ha Elias kalas så jag har inte koll på ett ända papper. Medan jag letar börjar jag känna hur det luktar bajs, igen? Han kan inte mena allvar? Men jo, ännu ett bajs lass, jag byter blöjan medan Elias ännu en gång drar till med sin envishet, han ska ha bajs i rumpan. Han ålar allt han kan, är millimeter från att ramla ner, det skiter han fullständigt i, han ska ner från skötbordet om de så ska kosta honom allt, ungefär.. 
 
Det här inlägget har tagit mig över en timme, nu ger jag upp, tycker mig höra Elias stå på köksbordet så jag springer och ser efter, han står på köksbordet och dricker ur mitt vatten glas, jag lyfter ner honom och pbbbbrrrrrrrr poff!! Elias klappar händerna, en stor prupp och ehm, ja, ännu ett bajslass.. Efter att jag har bytt den här blöjan ska jag sätta mig ner och bygga lite lego duplo med Elias, han fick lite i födelsedagspresent och älskar att bygga med dom och lägga det i sopbilen eller lastbilen som han också fick i födelsedagspresent. Så nu vet vi vad han önskar sig i julklapp! 
 
 


Kräkor och bajsar hela tiden!

Har försökt gjort några inlägg här idag, men det blir inte riktigt av för så fort jag sätter datan i knät så är det dags +
a
+tt  ta reda på nästa bajslass, nästa gång skriker han och vill ha mat, medan han äter så börjar han plötsligt att spy, för att sen skrika och kämpa för kung och fosterland inte ska han bli torkad inte, ner i badet där han f
¨
 
ortsätter att skrika, ner i sängen där han tack och lov somnade utan krångel för en gångs skull. Jag sätter mig i soffan, Pontus ger mig massage och jag somnar, det var det blogginlägget. Pontus väcker mig och börjar tjata om middag och att handla, efter många om och men får jag ge mig, det blir inga pannkakor, jag får nöja mig med potatisklyftor och beasås. Jag vann i alla fall kampen om storhandligen, Pontus åkte och storhandlade själv, han skulle storhandla bara för att vi hade två kuponger med 5% rabatt på varje, alltså 10% rabatt på hela storhandligen, men nu i skrivande stund kommer jag på att han glömt den hemma... Suck!
 
Jag ringer honom och han ber mig ta fram den men jag kan inte hitta den, vi städade så mycket när vi skulle ha Elias kalas så jag har inte koll på ett ända papper. Medan jag letar börjar jag känna hur det luktar bajs, igen? Han kan inte mena allvar? Men jo, ännu ett bajs lass, jag byter blöjan medan Elias ännu en gång drar till med sin envishet, han ska ha bajs i rumpan. Han ålar allt han kan, är millimeter från att ramla ner, det skiter han fullständigt i, han ska ner från skötbordet om de så ska kosta honom allt, ungefär.. 
 
Det här inlägget har tagit mig över en timme, nu ger jag upp, tycker mig höra Elias stå på köksbordet så jag springer och ser efter, han står på köksbordet och dricker ur mitt vatten glas, jag lyfter ner honom och pbbbbrrrrrrrr poff!! Elias klappar händerna, en stor prupp och ehm, ja, ännu ett bajslass.. Efter att jag har bytt den här blöjan ska jag sätta mig ner och bygga lite lego duplo med Elias, han fick lite i födelsedagspresent och älskar att bygga med dom och lägga det i sopbilen eller lastbilen som han också fick i födelsedagspresent. Så nu vet vi vad han önskar sig i julklapp! 
 
 
 
 
.ö+¨öö
¨´
 
/
 
*'
¨-/9
+
 
+
 
¨´å
 
 
 


Kolla hit!

Klicka här och lämna eran röst för att hjälpa grabbarna till första plats, det är dom värda! 
Alla som lämnar sin röst får en länk här under.
 
Caroline
Emma
 
 


fortfarande sjuk..

HoHo (HoHo HoHo Hoho) här inne ekar det, så tomt är det. Idag har jag bara varit hemma, fortfarande sjuk men jag är på bättringsvägen, men jag hoppas att jag är frisk snart igen så jag kan gå tillbaka till praktiken och slipper ta igen det jag missat på lovet. Jag försöker att vara med Elias så mycket jag kan nu när jag väl är hemma, jag hinner knappt träffa han annars känns det som. Jag har inte så mycket att skriva just nu, det har inte hänt något speciellt. Så ni får stå ut med tråkiga inlägg och dålig uppdatering ett tag. Vill ni läsa om något speciellt kan ni alltid önska ett inlägg :) 


Lite bilder från kalaset

Här kommer lite bilder från kalaset, vill inte lägga ut bilder på andra utan att fråga först så det blir bara några stycken, Elias hade en riktigt bra dag igår även om han var väldigt trött mot slutet, tyvärr missade jag själv nästan hela kalaset då jag fick ett migrän anfall, men jag hann vara med i början och på kvällen när Släkten på Pontus pappas sida kom! :)

 


Tävla om Lego Duplo

Tävla om ett paket med lego duplo hos Angelica! Tävlingen hittar du här


Elias presenter!

Förhoppningsvis har jag fått med dom flesta presenter nu. En del saker har han fått lite tidigare av oss, tex hans bobbycar, en badleksak och bordet + en stol
 
Idag fick han:
En gitarr som spelar upp ljud och melodier.
Två mjukisdjur, älg och hund.
En låda med lego duplo.
En lastbil.
En sopbil som spelar upp ljud.
En motorcykel med djur och gubbar.
En dragleksak, krokodil.
Två filtar.
En pulka.
En bok, raggarbilen.
En ratt med olika ljud.
En barbapapa nattlampa.
En skiphop zoo ryggsäck.
Badbyxor/blöja
Kläder.
Tröja/haklappar 2st.
En anka som man kan dra och stoppa i klossar med ljud.
Två tavlor men ena blev inte med på bild då jag inte har någon ram till den än. 
 
Jag har säkert missat något mer, men Elias tackar för alla fina presenter och det var roligt att så många ville komma och dela dagen med oss! :)


Jävla skit migrän..

Så less jag är nu.. Precis innan alla skullt komma blev jag klar med allt, satte mig i soffan för att slappna av en liten stund och då kommer den, migränen.. Inga tabletter hjälpte och jag fick tillslut gå och lägga mig, innan dom första gästerna ens hade hunnit åka hem.. När släkten började komma bara några minuter efter att alla vänner åkt så tvingade jag mig upp en stund så jag fick vara med och öppna paket, men när det var dags för fika gick jag och la mig igen, när jag vaknade var det ingen kvar, Pontus satt i soffan och Elias sov i hans knä, bara någon minut efter att jag kommit upp kommer Pontus släkt på pappas sida och jag har i alla fall fått vara med på den delen. Nu har alla åkt hem och vi kan snart äntligen koppla av, bara massvis av presentpapper och fika vi ska ta reda på, men först blir det lite bäck på 4an!
 
Bilder kommer upp så fort Elias somnat eller imorgon när jag förhoppningsvis är lite piggare! :)


Vardagsrumsbord av en kabel

Nu har jag bakat det sista, det har blivit cupcakes, kladdkakemuffins, och cheesecake, tårtorna och kakorna har vi snälla vänner och släkt som gör. Nu ska golven torkas, jag fixas och sen är nästan klara, skönt! Det var inte bara måsten som jag gjorde igår, jag fixade även till våran nya "vardagsrumsbord", jag målade och slipade, dock behöver det slipas och målas lite till, men det får duga så länge. Bordet fick även agera julgran åt Elias presenter, även om dom inte låg där speciellt länge! 
 


Första presenten är öppnad.

Jag tror jag höll på fixa och dona här hemma till klockan var 4 inatt, helt otroligt att jag inte är så trött idag, men tur är väl det för än är vi ändå inte klara. Det ska bakas lite till och golven ska damsugas och torkas, men det får Pontus göra. Dessutom ska jag hinna duscha och fixa mig, men det ska nog gå bra. Klockan 14 börjar det komma folk hit, alla vänner är inbjudna då, sen klockan 16 ska släkten komma och lite senare ändå kommer Elias morfar, gammelfarbror och gammelfarfar. Så det kommer att vara folk här hela dagen. Han har precis fått sin första födelsedagspresent, det var intressant en stund sen fick pappa öppna paketet, Elias är mer intresserad av alla ballonger som jag och Pontus satt och blåste upp inatt. 
 


För precis ett år sedan..

Tittade våran efterlängtade bebis ut, det första jag sa var nyfiket: Vad är det för något? Något svar fick jag aldrig. Barnmorskan frågade Pontus om han såg vad det var, det hade han inte tänkt på, han tittade efter och sa att det var en pojke.
 
Något namn hade vi inte kommit överrens om, jag ville att det skulle vara ett namn på E, ett av mina namn förslag var Elias, men Pontus sa aldrig, vi kan inte döpa barnet till Elias, men när han väl var född sa Pontus direkt, det är en Elias, själv tyckte jag att han såg ut som en Rasmus. Men jag hade ingenting att säga till om, tur att jag tyckte om namnet Elias.
 
Det känns som det var igår, idag fyller han 1år, grattis!
 
 
 


För precis 1 år sedan vid den här tiden..

update: Självklart var det 1år sedan, det är bara jag som kommit åt fel tangent, lätt hänt! :)
 
Ringde jag förlossningen, packade de sista sakerna och gick ut till bilen för att åka in till förlossningen. Helt otroligt vad tiden har gått snabbt. Imorgon blir vår lilla grabb som inte är så liten längre ett år! <3
 
 


Lockande tanke...

Tanken att sätta sig ner och vila har aldrig varit så lockande.. Men än är det mycket kvar att göra och jag skulle behöva några fler timmar på ett dygn just nu.. 
 


Städa på schemat!

Idag finns inte en minut över, jag ska börja städa lägenheten trots att jag fortfarande inte alls mår bra, när jag vaknade imorse hade jag ont överallt, huvudet, halsen, ryggen, kinderna, näsan, till och med tänderna hade jag ont i. Förkylningar från förkolan är inte att leka med, fy så dålig man kan bli. Men nu några alvedon senare känner jag mig i alla fall levande igen. Synd att det blev just den här helgen när Elias fyller år och vi har 1000tals saker att göra. Jag som skulle baka allt fika har fått be andra att göra det, så idag ska Pontus iväg och handla allt som behövs och åka med det till Jessica. Jag själv ska göra en cheesecake och kladdkaka hade jag tänkt, men jag tror jag gör dom imorgon innan alla kommer och bara satsar på att städa idag. 


Jag vill ha ett stopp här och nu!

Jag måste dra en gräns där jag säger vad som är okej och inte okej. Jag har alltid trott att alla borde veta var den gränsen går, men det är inte så tydligt hos alla, det är nämligen många som inte vet vart den gränsen går. Vad är det för gräns jag pratar om? Jo, gränsen på vad och hur mycket som är okej att stå och spy ur sig till en annan människa, gränsen som säger att ingen kan bestämma över dig, eller mig, vi är egna individer och måste få ta våra egna beslut i livet.

Så jag vill göra klart för dig min "vän" där ute, att det inte spelar någon roll vad du eller andra säger för.. 

jag uppfostrar min son på det sätt jag tror är bäst för honom, om du sen tycker att jag borde göra annorlunda för att du gjorde det med ditt barn, fine, men min son är inte ditt barn, dom är helt olika individer.. Jag är less på ditt bull shit och det är tydligt att du inte har någon aning om vad du pratar om. 

Att om jag känner mig redo för att skaffa ett syskon och vill ta familjen före karriären, då gör jag det. Jag måste känna efter det själv, vad jag klarar och inte. Bara för att du anser att man inte ska ha barn tätt, så betyder det inte att det är rätt för mig. Jag själv anser att det kan vara till en stor fördel, varför vänta? 

Jag utbildar mig till det JAG vill, jag skiter fullständigt i om det tar 1, 2, 6 eller 10 år, jag kommer en dag att arbeta med det jag alltid drömt om, bara för att du inte gör det betyder det inte att ingen ska göra det.

Om jag vill köpa en ny sak och anser att jag har råd med det, varför ska jag då gå och köpa den begagnad bara för att du gör det? För att du inte vill lägga pengar på nya saker? Jag sparar hellre pengar lite längre och köper det jag verkligen vill ha, sen kan jag köpa bättre begagnade saker, men bara om jag anser att det inte är värt pengarna att köpa nytt. 

Här hemma bestämmer jag och min sambo hur saker ska göras och skötas, vi gör det på det sätt som passar oss bäst, om en sak passar bättre hemma hos dig är det så, det betyder inte att du ska bestämma att vi ska göra på samma sätt hemma hos oss eller att det också funkar hemma hos oss.

Det finns inga som helst fel med att ha djur när man skaffar barn, skulle barnet visa sig vara allergiskt kanske man måste ge djuren ett nytt hem. Men att ge katterna till djurskyddet bara för att man väntar barn är helt sjukt. Du kanske inte bryr dig om dina djur, men mina djur är en del av våran familj, jag skickar inte iväg mina djur till ett överfullt katthem utan pengar bara för att du anser att man inte ska ha katter när man skaffar barn!

Du bestämmer inte över mig och mitt liv, det kan bara jag göra. Jag bestämmer vad jag vill utbilda mig till, hur lång tid det ska ta, om jag vill ha flera barn, om jag vill ha djur, jag bestämmer hur jag vill uppfostra mina barn, allt det här, det bestämmer jag, jag och MIN FAMILJ. Du tillhör inte min familj, du tillhör inte ens mina vänner och du kommer aldrig att göra det. Känner du dig träffad på alla dessa punkter? Då behöver du inte höra av dig till mig mer, jag tycker att du är en idiot och jag vill inte ha med dig att göra. Känner du dig träffad är det självklart att du gjort något fel och då ber jag dig ta avstånd från mig nu. Du är inte värd min kraft och min energi och jag vill inte att du är inblandad i mitt eller min sons liv!


Lever jag?!

Är jätte dålig idag, förstår inte hur man kan bli så sjuk så snabbt, igår vid den här tiden mådde jag hur bra som helst och härjade runt med Elias på buspalatset, idag har jag fått i mig en macka, lite dricka och legat på soffan hela dagen. Ingen praktik för min del, ingenting annat som jag skulle göra heller för den delen. Jag som hade massvis att göra inför kalaset på Söndag, men det är bara att hoppas att jag är bättre imorgon så jag kan köra på stenhårt då, städning av hela lägenheten, baka, slå in presenter och fixa allt annat runt omkring. Känns inte alls kul att bli sjuk såhär precis innan Elias kalas.. 


Där kom det!

Alltid när jag har praktik på förskolan blir jag sjuk, helt från ingen stans har jag blivit täppt i näsan, fått ont i halsen, ont i magen och illamående. Hoppas att det går över natten och att jag slipper magsjuka, det är många som haft det och varit dåliga.. Vill inte missa så mycket från praktiken heller för missar man för myket måste man ha praktik över jul lovet också. Samtidigt tycker jag det är helt sjukt, för man kan väl inte rå för om man blir sjuk? Innan jag började vara hemma och bli mamma ledig så var jag sjuk 1 vecka av min praktik och hela den veckan fick jag ta igen på jullovet.. aja, nu är det dags att krypa ner i sängen.. 


Fullt upp och buspalatset (bildbomb)

Vart tog jag vägen kan man undra? Imorse hade jag öppning, (Jag tror jag skrev ett inlägg innan jag kom iväg) Har inte så stor koll på någonting känns det som. Jag slutade 13.30, tidigaste dagen hittills men det var skönt, Pontus hämtade upp mig på förskolan så åkte vi och köpte mat och sen vidare till buspalatset så Elias fick busa av sig riktigt, även mamma och pappa sprang/kröp runt där som små ungar och fnittrade, varför fanns inte sådana ställen när man själv var liten, tänk vad kul man skulle haft då, haha! I alla fall så lekte vi och hade så roligt att vi missade helt att dom höll på stänga, det var bara vi där, ett helt lekpalats för oss själva, ni kan ju tänka er, personalen måste funderat! ;)
 
När jag insåg att dom skulle stänga (Vi hade tagit fel på tiden och trodde dom stängde 18 när dom egentligen stängde 17) så packade vi ihop alla saker och rörde oss mot bilen. Elias slocknade på några sekunder efter att bilen startat, han hade busat så mycket så det fanns inte så mycket energi kvar i honom. Vi åkte en sväng med bilen och Pontus släppte av mig hos Jessica där vi hade ett tupperware möte, vi blev bjudna på fika så nu har jag ätit så mycket att jag har ont i magen.. Fick lite nya saker och massvis av ny information, har även bokat in två partyn så jag kommer igång igen. På torsdag är det träff i Mora som jag förhoppningsvis ska hinna med efter praktiken. 
 
Nu tänker jag ta det lugnt en stund, har inte hunnit sätta mig ner någonting idag!
 
Det är en väldigt trött, sliten och ofixad mamma ni ser på bild idag, men någon måste vara det ibland med.. :)
 


Gör jag något annat?

Jag är verkligen dålig på att lämna spår efter mig här inne, tiden finns inte till, jag kommer hem vid 17 ungefär och då vill jag leka med Elias, städa, äta och sen ska Elias sova ungefär.. När han somnat är jag helt slut och orkar knappt ägna tid åt datan, jag somnar i soffan. Har ingen aning om hur jag ska orka med praktiken i 5 veckor till, jag är redan trött på den, mycket för att jag egentligen inte ens ville vara med småbarn utan med de lite äldre och jag hade fixat en plats med äldre barn, men då kom en av mina lärare och sa att jag inte fick vara där för att hennes barn går där och då pratade hon med förskolan och gjorde så att jag fick vara med de mindre barnen, snällt, verkligen! 
 
Jag har i alla fall fått veta att jag går längre dagar än jag behöver, men hur säger man att man vill gå kortare dagar på ett bra sätt? Det är svårt. Men jag tänkte att jag ska prata med min lärare här någon dag och säga att jag inte tycker att det känns så bra.. Egentligen har jag redan gjort den här 5veckors praktiken tidigare innan jag blev mamma ledig, dom kan se tillbaka i andra kurser för att jag ska slippa göra om, så varför skulle dom inte kunna göra det nu? Vi får se vad läraren säger.
 
Nu tänker jag krypa ner framför tvn med min älskade sambo en stund innan det är dags att sova, jag gör ingenting annat än att gnälla här inne ändå känns det som ;)Vinn en åkpåse!

Nu kan ni vara med och tävla om en åkpåse från teutonia i valfri färg. Perfekt nu när kylan har börjat komma och hur skönt är det inte att slippa krångla med filtar och täcken som barnet ändå slänger av? Tävlingen hittar ni inne hos Liniz.


För ett år sedan skulle han ha kommit..

För precis ett år sedan hade jag beräknad förlossning, varje minut, sekund, satt jag och kände efter om det i alla fall inte hände någonting, men ingenting hände.. Det visade sig att Elias inte var redo att möta världen förrän 5 dagar senare, 18 November. Även om det var jobbigt att gå över tiden så kan jag känna nu i efterhand att det var skönt, vi hann förbereda oss lite extra, både genom att köpa de sista sakerna (Vi köpte faktiskt bilstolen samma dag som jag hade bf) och vi hann ställa ordning lite bättre i lägenheten även om hela vårat hem fortfarande såg ut som kaos (Än i dag känns det som att vi inte riktigt kommit i ordning här hemma) Det är helt sjukt att tiden har gått så snabbt, på söndag blir Elias 1år! :)
 
Bilden är tagen bf+1
 


Det är jag som är Rudolf!

Hemma från praktiken med fläsknäsa, jag ser hemsk men det är självförvållat.. Skulle klä på ett av barnen precis innan jag skulle hem och när jag skulle dra upp overallen fick jag istället tag i luvan som lossnade och jag gav mig själv en rejäl smäll rakt över näsan så det bara snurra i skallen på mig. Det var några grodor som var på väg att hoppa ur munnen på mig men konstigt nog lyckades jag hålla dom inne.. Ser man mig nu kan man tro att jag är en korsning mellan rudolf och en clown..  Synd att halloween är över för jag skulle inte behöva klä ut mig.. I alla fall, jag fick sluta tidigare idag, skulle egentligen sluta 17, men det var skönt att få komma hem i någorlunda tid och bara för att jag gör det så har Elias precis lagt sig så jag har inte hunnit träffa honom än. Men Pontus ska bort ikväll så då hinner vi busa en stund innan han ska lägga sig, om jag nu kan se honom, just nu ser jag inte så mycket annat än min röda, svullna näsa..
 
Nu tänker jag faktisk krypa ner bredvid Elias och vila en stund så jag orkar busa senare :)
 
Gammal bild, försökte ta en nu men näsan var i vägen.. 


Tävla om en ring från Tuschaa!

Nu kan ni tävla om en justerbar ring i form av en sköldpadda från Tuschaa som är ett nystartat företag och det kommer in nya smycken varje vecka och det fylls på hela tiden. Du får själv välja vilken färg du vill ha på sköldpaddan (Silver eller guldfärgad)
 
 
Tävlingsregler.
 
OBLIGATORISKT: 
Gå in på Tuschaa och titta runt, vilket är ditt favoritsmycke?
Lämna en länk i kommentaren tillsammans med din mailadress.
 
Extra vinstchanser: 
* Gilla Tuschaa på facebook Lämna en kommentar med vilket nummer du blev.
* Gilla bloggen på facebook, lämna en kommentar med vilket namn du gillade.
 
 
Glöm inte mailadressen så att vi kan kontakta dig vid eventuell vinst!
Tävlingen avslutas den 25e November 2012


Dagens tankar om förskola och föräldraskap.

Första praktik dagen har gått bra, men man kan säga att jag fått ett tufft schema om man jämför det med skolans schema. Tycker det är konstigt ändå att vi ska ha praktik så pass många timmar längre än vad våran egentliga skoltid är, jag räknade lite snabbt på timmarna och jag kommar att jobba ca 8 timmar mer på en vecka än vad jag skulle gjort i skolan och då har jag dessutom hälften så lite rast nu som i skolan. Känns väldigt tråkigt att jag i 5 veckor knappt kommer hinna vara med min son i 1 timme innan han ska sova, det är helt sjukt hus dagens samhälle fungerar, föräldrar kan knappt träffa sina barn för att dom måste studera eller arbeta.. Idag kan man nästan säga att det är förskolan och skolan som till stor del uppfostrar barnen.. Är det bara jag som tycker det är helt sjukt? Ibland önskar jag att jag hade kunnat vara hemma fru, vara hemma med barnen, ta hand om min familj, ta hand om hushållet och sköta allt sånt, men det funkar inte riktigt så idag.. Kanske för vissa, men inte för oss.. 
 
I alla fall, jag slutade i någorlunda tid idag, Pontus har varit och hämtat en kabeltrumma medan jag var på praktiken och nu väntar jag bara på att den ska torka så ska den slipas och målas, ska bli intressant att se hur det blir att se ut. Inredning och kläder har väl aldrig varit min starka sida, men det är roligt att hålla på med inredning så det är synd att pengarna inte räcker till det bara, men som sagt, det behöver inte kosta så mycket med lite fantasi. Kabeltrumman kommer bli ett soffbord.
 
Nu börjar det här inlägget att likna en novell eller något och jag som bara skulle göra ett snabbt inlägg. Nu ska jag gå och väcka Pontus som verkar ha somnat med Elias, slå in de sista födelsedagspresenterna, städa och plocka lite i vardagsrummet innan jag äntligen får krypa ner i sängen, imorgon börjar jag redan klockan 07.30 och det kommer jag att göra nästan varje dag, jag som tyckte det var tufft med skolan som började 8-9 just eftersom jag har så svårt att komma i säng om nätterna, jag är en natt människa hur mycket jag än gör för att försöka vända på det, jag kan inte sova tidigare om kvällarna.. 
 
 
 
 


Passa på att fynda hos Iob Butiken!

Såg en rabattkod inne hos Agnes som ger 20% rabatt på hela sortimenetet hos iob butiken. Skriv koden "klappar" och det gäller fram till den 13 November kl 10.00. 

Passa på att fynda julklappar, eller kanske födelsedagspresenter?
Elias farmor beställde denna underbara lampa som jag tjatat om ända sen Elias låg i magen, sen fick jag Elias gudfar Linus att beställa en Skip Hop väska som vi tittat på lääänge och själv beställde jag ett par badbyxor åt honom, så nu hoppas jag att det hinner komma innan söndag när han fyller år! :)
 
 
 


Elias har fått eget rum!

Det bästa med ikea är helt klart den gigantiska kartong som man får när man köper soffa, nu har Elias fått ett eget rum, till och med ett eget hus!  ;)

 
 
 
 


Grattis på födelsedagen!

Grattis på födelsedagen mamma, vi saknar dig! <3
 
Idag skulle du blivit 39år, det är ingen ålder, du hade halva livet framför dig, ännu en dag som känns extra tuff och det är alltid samma tankar som finns där, varför just du? Varför nu? Många säger att första året är värst, men jag kan inte tänka mig att det kommer kännas bättre om två månader än vad det gör just nu, dom här dagarna, födelsedagar, jul, nyår, morsdag, midsommar, osv, jag tror aldrig att det kommer vara lätt, tankarna om att det faktiskt är en person som fattas kommer nog alltid att finnas. Varje gång Elias lär sig och gör något vill jag bara plocka upp telefonen för att ringa och berätta för dig. Det är många gånger jag har tankar och funderingar, om sånt som jag bara kunde prata med dig om, nu ligger dom där inom mig och gnagar och bara väntar på att få komma ut.. Men det kommer nog aldrig att finnas någon som kan ta den där platsen, som jag kommer kunna prata med på samma sätt som jag kunde prata med dig. 
 


Skulle aldrig kunna jobba som..

Vilken dag! Jag som egentligen hade tänkt ta det lugnt hemma nästan hela dagen har åkt från ställe till ställe och precis kommit hem. Vi började att åka till Pontus pappa för att lämna tillbaka släpvagnen, sen tills hans mamma för att hämta Elias, där blev vi bjudna på mat och sen fika, sen åkte vi hela vägen tillbaka till Pontus pappa för att Elias skulle få ge honom en present som vi köpte till farsdag, det var bara en mugg som det stod farfar lite här och där på. Där blev vi bjudna på ännu mer fika och godis och sedan åkte vi vidare till Elias gammel farfar och hälsade på honom en stund, Elias tyckte det var jätte kul och härjade på så mycket han orkade trots att det redan var läggdags för honom. Vi åkte tillbaka hem till Pontus pappa och lämnade honom och sen åkte vi till ett ställe för att leta efter en kabeltrumma, jag har tänkt slipa en sån och sen måla den vit och göra ett soffbord av den. Hittade ett företag som har så vi ska dit imorgon och fråga om vi kan få en. På vägen hem åkte vi och handla lite och nu ska jag städa.. Inte så lockande men måste göras eftersom det inte blev gjort under dagen, det är mest kartongbitar och plats från ikea som ska tas reda på! 
 
Sen är det sängen som gäller för min del, imorgon har jag min första dag på praktiken, det är bara att säga hejdå till sovmorgonen i 5 veckor, nu är det heltid på förskola som gäller, så tid över till er kommer jag inte heller ha, finns det något jobb som är så pass energikrävande som förskollärare? Jag skulle ALDRIG kunna jobba som det även om jag älskar barn, det räcker med att man har dom hemma ;)
 


Detta köpte vi!

Som jag sa tidigare så har vi varit på ikea, därför har jag inte kunnat blogga och som jag skrev lite snabbt tidigare kom jag dit med en lista som jag noga planerat vart varenda krona skulle gå, innan det var klart kom jag inte hem med en ända sak på den listan. Anledningen.. Jo, tror ni på kärlek vid första ögonkastet? Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet när jag såg klädseln på ektorp soffan som stod framme på ikea, jag älskar detaljen med knapparna nere (se bild) Jag älskar färgen och jag älskade kuddarna som låg i den så även dom fick följa med. Eftersom vi tänkte ta två klädslar, en svart och en vit som var mycket billigare än denna så hade vi inte råd med så jätte mycket annat. Men vi kom i alla fall hem med en soffa, två rullar presentpapper, ett skinn och en nalle åt Elias. 
 
Nu ska jag rätta till klädseln som sitter lite snett här och där, men jag hade bråttom att visa er! ;)
 
 
 
 
 
 


Hur gick det till?

Jag tillbringade hela gårdagen åt att planera vad jag skulle köpa på ikea idag, varenda krona var planerad, nu har vi precis kommit hem och vi har inte köpt en enda sak som vi skulle.. Man kan ju undra hur det gick till ;)
 
Nu är det lättaste avklarat, nu ska vi montera våran nya soffa, skruva ner den andra och sen åka iväg med den andra då vi lyckades få en köpare i sista sekund. Nu har vi saker att göra, så jag återkommer lite senare med bilder! :)


Känslan när ingenting blir som det var tänkt..

Den kommer ganska ofta.. Men idag är den lite extra jobbig. Idag skulle vi till ikea och handla MASSOR av nya saker som jag funderat på länge, jag hade sett erbjudanden dom hade att om man handlade en soffa för en viss summa så fick man 1000kr att handla annat för, eftersom jag kollat på soffan och sagt att jag ville ha den sen tidigare så tänkte jag att det är lika bra att passa på, bättre än så blir det inte, men när jag kollade kom inte soffan upp i rätt summa med dom klädslar jag ville ha på den. Så jag mailade och frågade om man kunde komplettera soffan med en extra klädsel så man kom upp i rätt summa, egentligen kunde man inte det, men dom skulle göra ett undantag så vi skulle få göra det. Igår satte jag mig ner och planerade allt, precis vad vi skulle köpa och vi skulle få skit fint i vardagsrummet med allt nytt, jag räknade och kontrollerade. 
 
Nu har jag precis ringt deras kundtjänst för att fråga hur dom i butiken ska veta att jag fått det här erbjudandet och då berättar dom att kampanjen bara var fram till den 7e.. Så det var bara att tänka om när det gäller vad vi ska köpa, vi kommer hem med bara en soffa och kanske lite små saker..
 
Men det var inte bara det som gick fel, vi började dagen med att sova över. Men där tar det inte heller slut. Pontus pappa skulle iväg med lastbilen och hämta något, på vägen hem skulle han åka till ikea och hämta upp soffan så vi slapp krångla med släp, men han fick punktering på lastbilen och fick vända hem.. 
 
Olyckor kommer sällan själv eller vad säger man? 


Var med och tävla om en åkpåse!


Jag är med och tävlar om en åkpåse från Buppa Brand hos Annika, var med och tävla du också! 
 


Planerar morgondagen!

Här inne var det dött vill jag påstå.. Idag har vi dels haft Elias gudfar här och sedan har jag planerat morgon dagens lilla resa till ikea i Gävle, har även hittat ett soffbord på blocket där som jag är väldigt sugen på, men vi får se vart pengarna räcker! :)
 
Här är några av sakerna jag ska spana in, och jag är ganska säker på att soffan och soffklädseln kommer att följa med hem!
 


Köket klart!

Jag började inlägget med att skriva godmorgon.. Det märks att jag är trött, jag har hållt igång hela dagen, har tagit tag i vårat kök, fixat i två skåp och rensat ut en massa rammel som jag skänkte bort på en tigg och skänk sida för här hemma gjorde dom ingenting annat än att ta plats. Vi har haft besök hela dagen av Linus Elias gudfar och en vän till honom, men nu är det bara Linus kvar. Vi väntar på att middagen ska bli klar, det blev lite sent eftersom jag fick ett ryck och började rensa saker istället för att laga mat, men det behövdes! :)
 
Ikväll är det plugg som står på schemat hur jag nu än ska orka det. Måste läsa på om hela första världskriget för det ska vi ha prov på imorgon, kan säga att jag inte har varit med på detta och kan alltså ingenting.. 
 


Bäst i klassen

Precis kommit hem från skolan, hade sovmorgon i morse och slutade tidigt idag, så det har varit en riktigt lugn och skön dag, har haft två prov, det första som var andra delen av allemansrätten gick inte alls bra, jag vet inte om jag ens kunde svara rätt på en fråga, tur att jag hade alla rätt på första delen. När det hade gått så dåligt på det provet så blev man ännu mer nervös inför matte provet jag hade lektionen efter. Gick dit tidigare för att be läraren om hjälp med det jag var osäker på och gick igenom allt i 20 minuter innan lektionen började. När jag väl satte mig kändes det som att det gick jätte bra, men när jag hade fastnat på en uppgift så fastnade jag på en till, och en till och tillslut kändes det som att jag inte skulle klara provet, men tillslut släppte det, läraren rättade mitt prov på en gång eftersom det bara var jag som var kvar och jag fick bästa reslutatet i klassen, jag hade även kunnat svara på en fråga som ingen annan i klassen hade kunnat. Så det kändes riktigt bra! Jag pratade med läraren ett bra tag efter att jag var klar och fick mycket beröm över hur mycket jag faktiskt kan trots att jag knappt varit där, han hoppades att jag skulle vara där oftare efter praktiken och det var roligt att höra, något sånt litet kan göra att det är så mycket roligare att gå dit, det gjorde helt klart min dag.
 
 
Nu ska jag börja med middagen! :)
 
 


Min familj har dålig humor..

Pontus sitter och pratar med en helsjuk röst och matar Elias.
En stor tugga för pappa..
En stor tugga för mamma..
En stor tugga för kisse katten Larsson..
En stor tugga för kisse katten Simon..
En stor tugga för farfar...
En stor tugga för farmor.. 
När alla är uppräknade säger han:
En stor tugga för ekonomi börsen..
Och Elias börjar asgarva.. 
 
Ibland funderar jag vad min familj har för humor.. 
 


Sofflös..

Ja, då var man sofflös, min älskade soffa, i den har jag spenderat många av mina lat timmar, men nu är jag inne på dom allra sista. Jag älskar soffan, men efter att hjulet brakade in och jag fick ta bort dom så klarar jag inte av att rubba den själv vilket gör det svårt att städa. är även väldigt less på dynorna som åker och far åt alla håll och kanter, jag är trött på det obekväma tyget, på färgen, och på storleken även om det är skönt att ha en stor soffa, men vi bor för litet.. Den är fruktansvärt skön att sitta i (tycker jag) och därför tar det emot lite att sälja den. Nu ska vi fixa en bil, låna ett släp och sen är det nog ikea nästa för att köpa en ektorp med både svart och vit klädsel så jag kan skifta när jag känner för det :)
 
Känner mig inte ett dugg utvilad idag, om det beror på att Pontus hållt mig vaken stor del av natten eller att Elias väckte oss vet jag inte, han fick i alla fall sova med mamma och pappa inatt för att han var så ledsen och vi alla ville sova, det gör inte mig någonting alls, jag tycker det bara är mysigt!
 
Nu ska jag ladda krafterna och göra mig klar för en skoldag, det väntas flera prov som jag inte alls pluggat till så det ska bli intressant att se hur det går! 
 


Natt tankar..

Sitter här och har lite natt funderingar på att flytta bloggen ännu en gång, jag tycker om blogg.se men det är väldigt tråkigt att se hur besökarna minskar eftersom bloggen fortfarande inte syns på google och jag kan inte alls se varifrån mina besökare kommer här inne. Men jag tycker om att kunna pilla och få designen som jag vill vilket man inte kan på alla andra ställen. Vi får se om jag lyckas hitta något annat bra ställe där jag kanske kan trivas bättre eller om jag helt enkelt går tillbaka till min gamla blogg igen!
 
Vad tycker ni, spelar det någon roll för er läsare?
 


Tävla om Lego duplo big zoo.

”Jag tävlar hos Carolina om LEGO DUPLO Big Zoo (värde1099 sek)!”Jag var där, men inte där!

Vi har varit på en träff med föräldragruppen idag, kan inte riktigt säga vad som sades, jag var i min egen värld oavsett hur mycket jag försökte koncentrera mig på att lyssna så lyckades jag inget vidare. Mitt intresse för barnen var större. Men vi pratade lite om relationen mellan mamma och pappa, hur viktigt det är att prata och lyssna på varandra, om egentid osv. Vi fick faktiskt ut lite av träffen och pratade en hel del om vad vi tyckte och tänkte på vägen hem, saker som vi aldrig tar upp annars. 
 
På vägen hem gick vi förbi en sväng på affären och handlade lite saker som Pontus hade glömt när han gick iväg tidigare idag och hemma så gjorde vi allt det som måste göras och nu har vi precis nattat Elias som faktiskt bara sovit en gång idag, ett stort framsteg för att vara han. 
 
Nu ska jag och Pontus krypa ner i soffan med lite gott och kolla på tv en stund innan det är läggdags för oss med! :)
 


Vi ska testa!

Fick mail ifrån buzzador tidigare idag och vi har blivit utvalda att testa min frukt nestlé, det är första gången som jag får chansen att testa något genom buzzador och det ska bli riktigt intressant att se vad vi tycker om dom! :)
Är det någon mer än jag som tycker att sånt här är roligt? :)
 


Tävla om en bilbarnstol inne hos Annika!

Just nu har Annika en drömtävling inne på sin blogg tillsammans med Annasbabyshop som är en riktigt bra sida med bra priser, där kan ni bland annat hitta den underbara gröna snuttefilten som Elias har. 
 
Här är mitt bidrag till tävlingen:
 
Bilstolen vi har skulle vara den bästa, tyvärr är det svårt att veta, för det säger dom flesta.
Vi hade oturen och gick på en nit, det visade sig att den var bara skit!
Med med ett nackstöd som aldrig sitter där det ska, kan den bara vara annat än bra.
Men där tar det inte stopp, bältena fastar och håller fast hans kropp..
Pojk stackarn kan vi ej ta ur, varje bilresa slutar med att hela familjen är sur.
När sonen själv fick upp spännet var det droppen, den här stolen är värsta floppen!
Stolen vågar vi inte längre använda, vem vet vad som egentligen kan hända?
Nej våran bilstol är allt ifrån bra, så om vi vann detta skulle vi bli riktigt glá,
 för en bilstol kostar hela min inkomst för en månad, och skulle jag nån gång ha råd blir jag riktigt förvånad!
 
 


Kvällsbus innan läggdags! (Videoklipp)

Obama, Obama, Obama, det är det ända jag hör på tvn just nu.. Inte ett dugg intresserad men orkar inte kliva upp och stänga av tvn som Pontus lämnade på när han skulle lägga Elias och sen komma upp igen, men han kom aldrig.. Ska själv också snart krypa ner i sängen med min underbara lilla familj!
 
Delar med mig av ett litet klipp på vårat lilla bustroll tidigare ikväll.
 
 


Nöjd med min insats!

Kom hem från skolan för en stund sedan, känns som att det gick riktigt bra på provet så jag är nöjd med min insats där, vad var jag orolig för egentligen? ;)
 
När jag kom hem satt far och son i badkaret och såg ut att ha det riktigt mysigt/roligt, nu står dom på en varsin sida av toalettdörren och knackar åt varandra. Snart kommer Linus förbi en sväng och sen ska vi städa lite här hemma, det blir att se ut som ett bombnedslag ganska snabbt när Elias är och river överallt. 
 


Inte helt okej!

Elias tyckte det var dags att kliva upp redan klockan 4!!! idag.. Inte riktigt helt okej. Efter att ha varit vaken med han till klockan 5 sa jag till Pontus att han faktiskt får ta Elias då jag behövde sova så jag orkade upp till skolan. Just nu är Elias fortfarande vaken, ska inte sova, han verkar vara inne i en sådan period och det är bara att hoppas att den går över snart, jag och Pontus är inte riktigt vana att kliva upp så tidigt och sedan hålla oss vakna hela dagen. 
 
När jag skulle upp i morse hade jag världens huvudvärk så jag blev kvar i sängen, förmodligen pga sömnbrist då jag knappt sov natten innan. Nu efter att ha sovit lite till börjar det gå över så förhoppningsvis tar jag mig till sista lektionen idag så jag i alla fall får göra svenska provet.
 
 
 
 


Helt slut!

Helt slut som människa, har ingen energi alls i kroppen och har inte gjort något annat än att sova på soffan sen jag kom hem, nu när jag äntligen börjat vaknat till liv saknar jag lill grabben som jag knappt hann träffa idag för nu har han gått och lagt sig. Nu ska jag plugga, jag har prov imorgon sen ska jag försöka hinna göra klart bokanalysen som jag inte hunnit med än. Sen har jag tre prov på torsdag och eventuellt en redovisning. Ingen aning om hur jag ska hinna med allt, ska bli intressant att se hur jag löser det. Som ni hör har jag inte alls tid med er just nu så ni får ha det så bra så länge! :)
 


Extra jobbigt!

Godmorgon! Här hemma blev det en tidig morgon för våran del med en väldigt snorig Elias, astmamedicin hit och dit, tårar och en ansträngd andning, lill grabben har det så jobbigt ändå busar han på så gott han kan, men det är så jobbigt att se honom kämpa med andningen även om han är bättre av astma medicinen så blir han sämre emellanåt och jag har en känsla av att det kan bli ett sjukhus besök idag om det inte sker något under som gör att han blir mycket bättre. Men fram till nu så har han bara blivit sämre och sämre. Det är lite extra jobbigt att behöva gå till skolan och lämna grabbarna hemma idag.
 
Såhär hittade jag mina grabbar inatt, självklart på min sida av sängen, tiden och datumet på bilderna stämmer inte.. 


Pustar ut!

Puuuh! Har kämpat sedan klockan 16 med Elias, han har skrikit allt han kan och ja, grannarna måste ha funderat vad vi hållt på med. Elias skulle inte sova. Nu efter 6-7 timmar har han äntligen somnat sittandes mellan mig och Pontus i soffan. Han måste varit helt slut för jag har undersökt honom i munnen, och vi har knölat och han vaknade inte ens när vi bar över honom till spjälsängen, jo han gnällde till lite när Pontus la ner honom men somnade lika snabbt igen. Förhoppningsvis sover han hela natten och slipper besvär av förkyldningen!
 
Bild från sjukhuset sist Elias blev förkyld!


Sjukstuga?

Förlåt, nu blev det många inlägg på rad, men har känt mig klen hela dagen och tiden har inte räckt till bloggen när jag har velat. Här hemma har vi en snorig son och en väldigt klen mamma. Elias vägrar sova och skriker så grannarna börjar nog fundera snart, det gör inte heller hans snoriga näsa bättre.. Men nu har jag byggt upp sängen med han sovklossar, en av de bästa produkter vi har när lill grabben är förkyld. 
 
Vi har precis fått ge honom astma medicin för första gången sedan vi låg inne på sjukhuset och jag hoppas att det ska räcka den här gången, man vill ju inte att barnen ska vara sjuka, men han kryper runt och jagar katterna så förutom att han är snorig och lite ansträngd i andningen så verkar han må bra.
 
Imorgon börjar skolan igen för mig och jag gruvar mig, vi hade många prov och redovisningar och inlämningar veckan innan lovet som jag missade eftersom jag var sjuk så jag antar att det kommer bli mycket den här veckan då det är ända veckan vi går sen ska vi ha praktik i 5 veckor, blandade känslor, jag hamnade inte alls där jag ville och har ingen lust att vara ute och "jobba" heltid, samtidigt som det är skönt att nästan slippa plugga förutom lite uppgifter som vi får med oss, men vi ska vara borta 5 veckor så det har vi tid på oss att göra!
 
 
 


Som han skrattat!


Om ni ser bilden så vet ni vad jag och lillgrabben har gjort idag, som han skrattat åt sin pinsamma mamma som ljungit och dansat med som om hon vore 3år, men Elias älskar den! Jag hittade den på ica förut och tänkte att han skulle få den i 1års present, men kunde inte låta bli att titta lite på den, jag hade den på vhs som liten och älskade den! :)


Hur man startar en tvättmaskin!

Elias kan det där med att tvätta så här ska han visa er hur man gör!
  • Först trycker man lite på knapparna här.
  • Sen stänger man luckan, eller först måste vi kontrollera att inte mamma blandat vit och mörk tvätt och att det inte är för mycket och så att alla fickor är tomma, men nu har jag redan rivit ur det jag inte tyckte skulle vara med.
  • Sen kontrollerar vi slangarna, jaha, vart är dom då? Mamma kan verkligen inte det här, jag tror jag blir tokig!
  • Jag tror ni fattar, nu skiter vi i det här!
 
 

Elias går!

Här är ett litet klipp där man ser att Elias går, men han föredrar fortfarande att krypa då det går snabbast! :)
 
 
 
 


Jag överlevde!!

Jag överlevde kvällen igår även om det såg väldigt mörkt ut ett tag. Det var halloween tranan igår och förmodligen hade mina grannar tänkt gå dit och utan att se dom vet jag att dom alla var utklädda till elefanter, det hördes när dom rörde sig! Hela facebook bombades med utklädda små barn som var ute och festa, vad är meningen med det egentligen? Vad är meningen med att gå ut och "ha roligt" när dom faktiskt oftast inte minns det dagen efter? Eller fylls med ångest för alla misstag dom gjort under kvällen.. Jag vet att jag en gång har varit där själv, men vissa verkar inte växa ifrån det.. 
 
Har haft en riktigt lugn och skön morgon här hemma, Pontus har tagit Elias hela morgonen eftersom jag aldrig fick sova ut när vi var barnlediga då Pontus snarkade så på morgonen så jag klev upp lika tidigt ändå, så det var riktigt skönt att få sova ut idag om man bortser från att Pontus har slitit upp dörren så att jag vaknar, flyger upp, får hjärtklappning och tror att jag ska dö och en unge som inte skulle sova dom tider han brukar. När han grinat ett tag fick han lägga sig i sängen med oss och där rulla han runt, vred och vände, hoppade och knölade samtidigt som han gnällde, det såg extremt roligt ut och tillslut kunde jag inte hålla mig längre, jag bröt ut i skratt och även Elias tyckte det var roligt så även han "skrattade" (Han har börjat härma oss när vi skrattar) och börja fjanta runt ännu mer och jollade runt med nappen samtidigt som vi alla började skratta mer och mer. Go killen! 
 
Efter många om och men har Elias och även Pontus somnat och jag väntar på att jag ska få äta frukost med min familj som ska äta lunch men det dröjer nog lite innan dom vaknar eftersom Elias somnade så sent! 
 
 
 


Som sagt, livet är underbart!

Fick idén att tröst äta chokladpudding.. Skulle vrida på burken och han precis konstatera att det blev 1 liter när jag.. ja, ni ser själva.. Livet är underbart och jag skulle aldrig få för mig att säga någonting annat!
 


Hur man ändrar texten i sina inlägg.

Leta reda på entrybody i stilmallen. Det kan exempelvis se hur såhär:
 

font-family: Vilket typsnitt du vill att texten ska ha, man kan använda flera.

font-size: Hur stor texten ska vara. Jag använder 12px.

font-weight: Hur fet texten ska vara, du kan också använda hundratal vilket är lättast.

color: Välj vilken färg texten ska ha. tex #000000 som är svart.

line-height: Avståndet mellan raderna

text-align: Om texten ska vara vänsterjusterad (left),högerjusterad (right) och centrerad (center) 

padding: Hur stort mellanrum du vill ha runt texten, prova dig fram med olika värden.

background-color: Bakgrund på texten, jag har #FFFFFF som är vit.

 

Pilarna visar mellanrummet på padding:

 


Det kunde inte bli värre..

Tänkte precis att det kan inte bli värre, tjjjjii så jag fick.. Sysselsätt mig!

Sitter och har riktigt ap tråkigt här hemma, katterna sover, Elias sover, Pontus är borta, grannens hund skäller (och har gjort det i ungefär 2timmar) den andra grannen har fullt med gäster och stökar runt, själv sitter jag ensam, riktigt jävla ensam i soffan och håller på att bli vansinnig. Men det är väl sånt som hör till ibland..
 
Jag har i alla fall hunnit mysa med min son en väldigt liten stund innan han somnade för natten, jag har sminkat Pontus som skulle klä ut sig till smart alex, men han hade helt missat att den där smart alex hade lösögonfransar och inte hade målat sig, men eftersom jag inte använder lösögonfransar hade jag inga så vi fick måla honom ändå. Sedan satte jag i mitt löshår för att det skulle bli så likt som möjligt, när jag hade kämpat med det ett tag, jag menar, Pontus har inte så lånt hår så det fanns inte mycket att fästa det i så ångrade han sig då det var fel färg och lite för långt trots att jag hade kämpat med att få det lite kortare så plockade han ur det, tack för den, min dyrbara tid var som bortkastad ;)
 
Tyvärr lyckades jag inte få någon bild på han innan han åkte men jag kanske kan ta en när han kommer hem.
 
Är det någon som har förslag på en bra film? Eller något annat man kan göra? Kanske vill ni önska ett inlägg eller ställa några frågor? Sysselsätt mig! ;)
 
 
 


Familjen kommer först!

Har precis kommit hem, har varit och fått en riktigt god kycklingsallad i magen och hämtat hem våran son. Han är ganska trött så jag tror han ska få sova en stund och jag funderar på att vila lite med honom jag med, jag är redan väldigt trött och då ska jag ha Elias själv hela kvällen. Sovmorgonen som jag hade väntat mig blev aldrig av då jag hade en sambo som sov extra gott och det hördes... Så jag var uppe tidigt ändå. 
 
Nu kommer min älskade son och kryper upp i knät på mig och myser så jag tänker faktiskt vara med honom nu. Familjen kommer först! :)
 


Tävla om ett paket med böcker!

Var med och tävla om ett paket med böcker från alfons åberg hos liniz


Jag saknar honom..

Eftersom facebook inte fungerar och jag inte har bättre saker för mig så kryper jag ner med min snarkande sambo och sover så det blir morgon snabbare och mitt lilla troll kommer hem igen! Saknar lill grabben, jag vet att han tycker det är roligt hos farmor men jag kan inte låta bli att sakna honom ändå :)
 
 


Hemma igen!

Hemma igen efter att ha varit på Vilgots 1års kalas med Elias. Elias farmor hämtade upp oss där och sen handlade vi innan hon åkte hem med Elias så vi är barnlediga ikväll men jag har ingen aning om vad vi ska hitta på. Mysa ner i soffan och titta på film och bara njuta av lite lugn och ro kanske, imorgon tänker jag njuta av en sovmorgon innan Elias kommer hem igen och jag ska ha honom ensam hela kvällen medan Pontus är borta och spelar.
 
Det gick jätte bra på kalaset, Elias var duktig om man bortser från att han nästan inte ätit på hela dagen, han ville inte ens ha tårta och kakor, och sen har han inte sovit någonting idag så han var väldigt trött och somnade direkt i bilen när vi åkte. Men han han varit snäll ändå även om det blev lite gnälligt då och då. Tyvärr kan jag inte dela med mig utav några bilder då vi klantigt nog glömde kameran där. Men förhoppningsvis får vi tillbaka den imorgon! 
 
Nu tänker jag njuta av min barnlediga kväll, just nu känns det som att jag ska slockna när som helst. ;)
 


Problemen fortsätter..

Jag har fortfarande problem med att jag loggas ut direkt, jag får skriva inläggen och sen klistra in dom här för att ha en chans att hinna lägga upp dom innan jag loggas ut igen, förstår inte vad som kan vara fel. En annan sak som jag märkt är att bloggen inte syns på google, det förklarar även varför mina läsare minskat så mycket sedan jag flyttade hit, jag har kollat inställningarna och enligt dom ska bloggen synas, men den går inte att hitta. Någon av er som vet vad som kan vara fel?
 
 
 


Han går hela tiden!

Godmorgon! Elias har sovit med oss nästan hela natten, hur mysigt som helst att vakna upp bredvid honom. Just nu ligger han och sover i min säng och jag passar på att ta det lite lugnt innan han vaknar. Idag ska vi på Elias första kalas, vi har hela tiden haft otur och varit sjuka när han har varit bjuden någonstans. Efter att han har varit på kalas ska han eventuellt till sin farmor och stanna där över natten. Han ska åka buss för nästan första gången sedan han blev mer medveten om allting eller vad man ska säga så det ska bli intressant att se vad han tycker om det. Han har även börjat att gå jätte mycket, han går tvärs över golven här hemma och man behöver inte längre locka honom till det, jätte roligt att se, han blir så stor våran lilla kille. :)
 
 Han går bara inte, han klättrar överallt! 


Passa på att handla julklappar lite extra billigt!

texstyle.se

Det var någon som frågade, så här kommer den igen, rabattkoden som ger er 10% rabatt hos texstyle
Koden är: F6367D och gäller tom 31/12 :)
 
 


Har lite problem..

Ursäkta den dåliga uppdateringen, men jag loggas ut härifrån hela tiden och när jag skrivit klart och ska publicera inläggen jag skriver så har jag loggats ut igen och allt försvinner. Jätte tråkigt.. Hoppas att det ordnar till sig så jag kan skriva ett riktigt inlägg, men just nu har jag försökt så många gånger och allt bara förvinner, 
 
En liten hälsning från Elias: 
Han lyckades faktiskt klistra in videon själv.. :)


        vvvvvvvvvvvvvuk 2q562q