BVC 3 månader (Första sprutorna)

Besöket i Torsdags gick bra. Elias fick sina två första sprutor och är nu vaccinerad mot Difteri, Stelkramp, Kikhosta, Polio, Hemopbilus influenzae typ b, Pneumokocker, Gulsot (Hepatit B) Det kom lite tårar efter första sprutan men han lugnade sig ganska snabbt, efter andra sprutan blev han riktigt ledsen, men jag tycker att han var så duktig ändå, samtidigt som det var riktigt synd om honom. Det gick bra under dagen men senare på kvällen blev det grinigt och febern kom. Under natten var han som ett element, jag höll på att svettas ihjäl bredvid han, men jag ville inte väcka han för att kolla febern när han äntligen hade somnat. Han hade 38grader under fredagen, var grinig och ville mest sova och under Lördag var han väldigt grinig. Nu börjar det på gå över!

 

Vikt: 7320 gram (6910)

Längd: 65 cm (64)

Huvudomf: 41.4 cm (41.1)

 

 


Våran lilla prins blir 3 månader

Idag blir våran lilla prins tre månader, det går snabbt och han det är så kul att se hur han utvecklas, även om det är nu det verkligen börjar hända saker. Man märker hur han är med mer, följer oss och söker ofta ögonkontakt, han fina leende visar sig allt oftare. Han är en väldigt lugn kille och vill gärna sitta i knät och bara mysa med nappen och snutten. Leksaker har hittills inte varit speciellt intressanta, men man märker att det kommer mer och mer, hittills är favoriten mobilen ovanför skötbordet (Från Liberos poängklubb) Att åka vagn och bil är också riktigt roligt. Han har kommit på att det är skönare att sova i vagnen än i sängen, vilket gör det lite svårare att lägga han om kvällarna, men vi älskar honom lika mycket för det. Hans mage har även börjat bli mycket bättre, det händer att han har ont i magen, men inte alls lika ofta och det är otroligt skönt att slippa se honom ha ont hela dagarna och jag hoppas det inte dröjer länge innan det försvinner helt. 

 

Dom här tre månaderna har utan att tveka varit de bästa månaderna i mitt liv, trots allt som hänt och att jag vissa stunder bara vill krypa ner och gömma mig under täcket så får alltid min lilla kille mig att skratta och le. Att varje dag vakna upp och få se min son le, det går inte att beskriva hur underbart det är! 

 


Recension MAM Manuel Breast Pump

I samarbete med MAM har jag under en tid fått chansen att testa denna fantastiska bröstpump! I början tyckte jag att det var lite bökigt och svårt att få ut mjölken och det tog väldigt lång tid, men efter att jag provat några gånger och börjat lärt mig det gick det hur bra som helst och det tar inte alls lika lång tid. Ett tips är att tänka på barnet medan man pumpar eller sitta med barnet så går det mycket lättare att pumpa (tycker jag)

 

Den är väldigt lätt att rengöra, tar lite plats då man kan ta isär den i flera delar om man ska ha med den i väskan. Att man kan ställa in sugstyrkan på pumpen tyckte jag var väldigt bra om man tex är öm eller inte tycker om när det suger så mycket. Att man kan vinkla "tratten" åt olika håll är också ett plus, då kan man ställa in den beroende på hur man sitter när man ska pumpa. Dock hamnar det lätt mjölk i kuddarna på "tratten" och när man ska ta bort pumpen så rinner det ut, något som kan vara bra att tänka på om man inte är hemma så man slipper bli blöt om kläderna. Men jag tycker det inte händer lika ofta nu när jag är mer van vid att använda pumpen.
 

Slutsats: Jag är jätte nöjd med pumpen och rekommenderar den. Den är jätte bra om man ska bort över dagen och har dåligt med plats i väskan, den är lätt att sätta ihop, använda och rengöra och även pappa och barn kan få den fina kontakten som man får när man matar barnet och mamma får en chans att vila eller åka bort en stund. Den ända nackdelen med pumpen är som sagt att det hamnar mjölk i de mjuka kuddarna i tratten som sedan rinner ut. Men är man beredd med lite papper eller en handduk är det inte något problem. 

 

Av mig får pumpen betyg 4 av 5

Ni kan hitta den här.

MAM

 BVC 11v 5d

 Besöket idag gick jätte bra och Elias fortsätter att växa som han ska. Sköterskan kollade på hans navel och såg att det hade kladdat lite men hon tyckte att det såg bra ut och trodde inte att han skulle behöva någon mer behandling. 

 

Vikt: 6910g (6620g)

Längd: 64cm (61.2)

Huvudomf. 41.1 (40)

 

Han hade dragit iväg lite på längden men han följer sina kurvor väldigt bra :)