Tänder vid 2månaders ålder

Tidigare idag när jag satt i soffan med Elias började jag fundera lite, han har varit lite små grinig senaste dagarna, dreglat väldigt mycket (det har han aldrig gjort tidigare) han har även börjat äta ovanligt mycket på sina händer även när han inte är hungrig och vill gärna ligga och "tugga på nappen" i stället för att tutta. Detta sa mig bara en sak, tänder. Självklart var jag tvungen att kolla och jag tyckte mig se små vita prickar i den nedre käken på höger sida. (se bild) Men trots det var jag fortfarande väldigt osäker, tänder vid två månader låter väldigt tidigt för mig. Så jag passade på att fråga när vi ändå var på bvc idag, efter att sköterskan hade kollat lite tyckte hon att hon inte såg något, men precis när hon skulle sluta kolla så säger hon, jo men titta, det är nog något på gång. Det tar såklart ett tag innan tänderna kommer fram riktigt men ändå! 

 

Så efter bvc besöket gick vi ner på stan en sväng och sedan till affären och köpte lite mer nappar och en bitring som man kan kyla ner, det lär väl behövas! 

 

Jag tyckte inte alls det var längesedan lillskrutten låg i magen, och nu ska han få tänder. Hallå, jag hinner inte med, min bebis är snart inte bebis länge och det finns ingenting jag kan göra åt det. Maktlös man känner sig ibland. ;)

 


BVC 9v 6d

Var till bvc idag och våran lilla kille växer på bra enligt sin kurva. Nu väger han 6620g (6250g) är 61.2cm (59cm men låg konstigt med huvudet så han var nog lite längre) och har ett huvudomf. på 40cm (39cm) Feta texten är från förra besöket. Jag fick även bekräftat att våran lilla kille håller på att få tänder, tidigt tycker jag men det är väl olika från barn till barn! Vi har en ny tid om ungefär 2veckor, då skulle det ta lite längre tid, det var något som skulle ha gjorts tidigare men sköterskan tyckte att det kunde vara bra att vänta eftersom det hände så mycket just nu. 
 
 


BVC 7v 5d

Glömde bort att lägga upp ett inlägg här från förra besöket, så jag lägger upp ett lite såhär i efterskott. 

 

Elias fortsätter att följa sin kurva jätte bra och allt såg bara bra ut. Jag var lite orolig för hans navel som hade varit röd och irriterad två dagar innan, men självklart var allting fint och bra när jag skulle visa, så det var ingenting mer med det, men jag skulle höra av mig om det blev värre igen och eftersom jag skriver det här så långt i efterskott kan jag säga att det fortfarande ser bra ut så jag har inte behövt ringa.

 

Vikt: 6250g (5462g)

Längd: 59cm (57.7cm)

Huvudomf. 39cm (37.7cm)