Jag vill ha ett stopp här och nu!

Jag måste dra en gräns där jag säger vad som är okej och inte okej. Jag har alltid trott att alla borde veta var den gränsen går, men det är inte så tydligt hos alla, det är nämligen många som inte vet vart den gränsen går. Vad är det för gräns jag pratar om? Jo, gränsen på vad och hur mycket som är okej att stå och spy ur sig till en annan människa, gränsen som säger att ingen kan bestämma över dig, eller mig, vi är egna individer och måste få ta våra egna beslut i livet.

Så jag vill göra klart för dig min "vän" där ute, att det inte spelar någon roll vad du eller andra säger för.. 

jag uppfostrar min son på det sätt jag tror är bäst för honom, om du sen tycker att jag borde göra annorlunda för att du gjorde det med ditt barn, fine, men min son är inte ditt barn, dom är helt olika individer.. Jag är less på ditt bull shit och det är tydligt att du inte har någon aning om vad du pratar om. 

Att om jag känner mig redo för att skaffa ett syskon och vill ta familjen före karriären, då gör jag det. Jag måste känna efter det själv, vad jag klarar och inte. Bara för att du anser att man inte ska ha barn tätt, så betyder det inte att det är rätt för mig. Jag själv anser att det kan vara till en stor fördel, varför vänta? 

Jag utbildar mig till det JAG vill, jag skiter fullständigt i om det tar 1, 2, 6 eller 10 år, jag kommer en dag att arbeta med det jag alltid drömt om, bara för att du inte gör det betyder det inte att ingen ska göra det.

Om jag vill köpa en ny sak och anser att jag har råd med det, varför ska jag då gå och köpa den begagnad bara för att du gör det? För att du inte vill lägga pengar på nya saker? Jag sparar hellre pengar lite längre och köper det jag verkligen vill ha, sen kan jag köpa bättre begagnade saker, men bara om jag anser att det inte är värt pengarna att köpa nytt. 

Här hemma bestämmer jag och min sambo hur saker ska göras och skötas, vi gör det på det sätt som passar oss bäst, om en sak passar bättre hemma hos dig är det så, det betyder inte att du ska bestämma att vi ska göra på samma sätt hemma hos oss eller att det också funkar hemma hos oss.

Det finns inga som helst fel med att ha djur när man skaffar barn, skulle barnet visa sig vara allergiskt kanske man måste ge djuren ett nytt hem. Men att ge katterna till djurskyddet bara för att man väntar barn är helt sjukt. Du kanske inte bryr dig om dina djur, men mina djur är en del av våran familj, jag skickar inte iväg mina djur till ett överfullt katthem utan pengar bara för att du anser att man inte ska ha katter när man skaffar barn!

Du bestämmer inte över mig och mitt liv, det kan bara jag göra. Jag bestämmer vad jag vill utbilda mig till, hur lång tid det ska ta, om jag vill ha flera barn, om jag vill ha djur, jag bestämmer hur jag vill uppfostra mina barn, allt det här, det bestämmer jag, jag och MIN FAMILJ. Du tillhör inte min familj, du tillhör inte ens mina vänner och du kommer aldrig att göra det. Känner du dig träffad på alla dessa punkter? Då behöver du inte höra av dig till mig mer, jag tycker att du är en idiot och jag vill inte ha med dig att göra. Känner du dig träffad är det självklart att du gjort något fel och då ber jag dig ta avstånd från mig nu. Du är inte värd min kraft och min energi och jag vill inte att du är inblandad i mitt eller min sons liv!


Kommentarer
Postat av: Ingrid - Mamma till Zelda

Tyvärr så finns det gott om know-it-all-morsor som tror att deras sätt är det enda rätta! Men ingen känner ett barn så väl som dess förälder, och jag tycker att du/ni gör helt rätt. I dagens samhälle är karriären så viktig, men borde inte familj vara viktigare? Och det här med djur. SNÄLLA! Jag och mina tre småsyskon växte upp med en massa djur och det är inget fel på oss! Som du skriver, skulle en allergi utvecklas så får man ju leta nytt hem. Men dessförinnan behövs inte det. Tvärtom har ju forskare kommit fram till att det är bra för barns fysiska och psykiska hälsa med en bra kontakt med djur.

Nej, stå på dej och gör det du tycker är rätt! Kram, Ingrid

Svar: Ja, man önskar bara att man hade lättare för att säga ifrån på en gång!
Caroline Andersson

2012-11-16 @ 21:02:41
URL: http://p0llys.blogg.se
Postat av: Monia - mamma till Tuvalie

vilken jävla människa :S känner igen det där såväl, jag har haft ett par sånna i min omkrets också :S

Svar: Önskar att jag hade lättare att säga ifrån på en gång.. Tråkigt med folk som bara suger energi..
Caroline Andersson

2012-11-16 @ 21:17:19
URL: http://moniasundgrenjansson.blogg.se
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Trist när man har människor omkring sig som tar massor av energi och försöker säga hur man ska leva sitt liv. Bra att du är stark och står på dig. Kram

Svar: Tack, personen verkade ta åt sig i alla fall, hon var snabb med att skicka ett meddelande och fråga om det var henne jag menade.. Men jag önskar att jag kunde bli bättre på att säga ifrån redan från början så att sånt här slipper ligga och gnaga inom mig tills jag inte står ut längre..
Caroline Andersson

2012-11-16 @ 22:00:30
URL: http://lottizdays.blogg.se
Postat av: Anonym

tack :D

2012-11-16 @ 23:28:18
Postat av: Jenny

Tycker absolut att man kan ha djur med bebisar! Vi har två katter och ska köpa en valp imorgon. Och våran bebis är två månader. Går jättebra!
Men man kommer alltid möta människor som tror dom vet saker om än, även fast dom inte vet något alls.

Svar: Vi har också två katter och personen menade på att man inte kan ha katt när man skaffar barn, så hon sa att jag skulle gå med dom till djurskyddet och om jag inte ville göra det själv så kunde hon göra det.. Vi har såklart katterna kvar, Elias och den ena katten är bästa vänner och har jätte roligt ihop :)
Caroline Andersson

2012-11-17 @ 12:24:36
URL: http://minbebis.com/blogg/rosenknopp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback