Nattskräck

Precis haft två samtal med bvc då Elias vaknar nästan varje kväll och skriker helt hysteriskt och det går inte att få kontakt med honom, försöker man ta i han så skriker han ännu mer. Jag har tidigare trott att det varit för att han varit hungrig trots att han fått en flaska välling innan han lägger sig och när jag gett han en flaska har han lugnat sig lite och sedan somnat om. Nu har vi fått veta att det är nattskräck han har. Har jag förstått rätt så hamnat barnet mellan två olika sömnstadier (drömsömn och djupsömn) och det gör att dom skriker. En del får det bara någon gång, Elias får det varje kväll stackarn, själva "anfallet" håller i sig i 5-15minuter, tidigare har han fått välling, men bvc sköterskan sa att man inte ska väcka barnet då det kan bli värre. Men det är viktigt att man finns där och tröstar. Efteråt brukar barnet antingen vakna eller hamna i djupsömn. 

 

 


BVC 7 Månader 1 Vecka

Besöket på BVC här om dagen gick hur bra som helst, Elias fortsätter att följa sina kurvor bra. Vi pratade lite om hur Elias åt eftersom han har slutat amma nu. Pratade även lite om vad han kan och inte kan göra. Sköterskan tyckte att Elias var före i utveckligen men själv tycker jag inte att det finns något "före" och "efter". Jag vet många jämnåriga barn som är långt "före" Elias i utveckligen och jag vet jämåriga som är långt "efter", själv anser jag att alla barn är olika och bara för att ett annat barn kan mer eller mindre betyder det inte att barnen är bättre eller sämre än något annat, det finns många föräldrar som verkar tro det och som måste "tävla" om vems barn som kan mest. 

 

I alla fall såhär stor är min grabb nu:

Vikt: 10.015gram (9215gram)

Längd: 73.5cm (70.9cmHon trodde att hon mätt längden fel förra gången eftersom han knappt hade växt då och eftersom han hade växt så mycket denna gång!

Huvudomf. 44.5cm (44cm)

 

 


Testat Brilliantsmile boost toothpaste.

Brilliantsmile boost toothpaste är en intensivkur för snabb borttagning av ytliga missfärgningar och beläggningar. Ej skadlig slipverkan. Löser upp ytliga missfärgningar med hjälp av aktiva ingredienser. Används 2 veckor i sträck morgon och kväll. Därefter används BrilliantSmile whitening+ toothpaste som underhåll.

 

Jag har tidigare testat Brilliantsmiles whitening+ toothpaste och fastnade för den direkt, hade aldrig kunnat trott att den skulle funka men det visade sig att jag hade fel och nu används den flitigt här hemma. Nu har jag även testat deras nya tandkräm boost toothpaste och är precis lika nöjd med den. Man kan snabbt se resultat. Smaken är ganska lika som den tidigare tandkrämen, men jag tycker dock inte att boost toothpaste smakar lika bra. Men det är så kort tid man ägnar till att borsta tänderna så det kan man stå ut med!

 

Jag rekommenderar denna precis som deras andra tandkräm. Ni kan köpa den här.Elias testar Unami taste teaser

För ett tag sedan fick Elias en Unami taste teaser och nu har han testat den och det har blivit en riktig favorit, Elias tycker om att kunna äta maten själv och det blev inte alls lika mycket kladd som annars om jag låter honom äta själv med skeden. Det var lätt för honom att greppa den samtidigt som han fick äta i sin egentakt, inget mer gnäll mellan skedarna även om det blev lite otåligt när den behövde fyllas på.

Jag rekommenderar att ha något som inte är så flytande i den  då det lätt flyter ur hålen men annars är den toppen, man kan stoppa mat med större bitar i den utan att vara rädd att han sätter i halsen.

Till en början trodde jag att den skulle vara svår att diska men det är hur enkelt som helst.

 

Detta är verkligen en produkt som jag rekommenderar och av oss får den betyg 5 av 5. 

Ni kan läsa mer om den här.

         Bilder från buspalatset! (Bildbomb)

 Här kommer lite bilder på Elias från buspalatset! 
 


Recension JACKIE amningstopp från love milk!

Under en tid har jag testat amningstoppen JACKIE från love milk. Toppen finns i flera olika färger och jag har testat den randiga då den var precis i min stil (jag älskar randigt)

 

Såhär står det om toppen på hemsidan: 

JACKIE amningstopp i Breton-randig bambutrikå med klassisk 3/4-ärm är ett perfekt basplagg i din amningsgarderob och passar till det mesta. För att amma drar du enkelt ärmhålet över bröstet och sedan den underliggande v-ringningen åt sidan. De dubbla lagren tyg hjälper till att hålla brösten varma när du inte ammar. Vit/mörkblå Breton-randig bambutrikå, 3/4-ärm, båtringning, figurnära passform. 95% bambu, 5% elastan. Maskintvätt i högst 40°. Torktumlas ej.

Längd från axeln är 64cm i storlek M. Normal i storleken.

 

Recension: 

En sak jag gillar väldigt mycket är att toppen är gjord i bambu, tyget är väldigt mjukt och bekvämt att ha på sig. Tyget har hållt sig fint trots att jag använt toppen väldigt mycket och tvättat den flera gånger. Jag gillar även den smarta amningsfunktionen som gör det lätt att plocka fram bröstet vart man än är utan att man behöver visa upp allt för mycket.

 

Saker jag tyckte var mindre bra var att resåren som sitter i själva "amningshålet" töjs ut vid användning och drar inte ihop sig förrän nästa gång den blivit tvättad. Tyget som sitter under funkade inte alls bra för mig, det sitter mer nedanför brösten än över brösten, om jag rättar till det så räcker det ändå inte över hela brösten så det känns mest bara ivägen, dessa saker kan ha att göra med hur stor byst man har. (jag har storlek DD-E) Jag tycker även att toppen är någon centimeter kortare bak i ryggen, men detta kan vara något tillverkningsfel. Jag lade även märke till att amningsfunktionen inte riktigt ser ut som på bilden utan öppningen sitter lite längre ner. (se bild nedan)Dock är detta ingenting som har stört mig på något vis, så det spelar nog ingen roll!

 

Slutsats:

 

Jag är jätte nöjd med toppen, den lever upp till mina förväntningar men den passar nog bättre på någon som har lite mindre byst. (Min topp har storlek M och jag har DD-E i bhstorlek) Den har ett väldigt bekvämt tyg och letar man en amningstopp i bättre kvalité så rekommenderar jag denna. Att resoren i öppningen töjer ut sig och lika tyget innanför drar tyvärr ner betyget. Men som sagt, jag tror den passar mycket bättre på någon med mindre byst!

 

 

 

Av mig får toppen betyg 3.5 av 5