Svar på tal!

 
Jag vet att många inte tycker om oss som lever på socialtjänsten, men innan ni öppnar käften så tycker jag att ni ska ta reda på fakta, ibland är det inte personens fel att den lever på socialtjänsten. Alla barn har inte dom bästa förutsättningarna, alla får inte en bra start i livet. Jag är en av dom och jag har inte skrivit så mycket om det i denna blogg, men jag tänker försöka göra en lång historia väldigt kort och här kommer ett litet svar på tal och jag hoppas att vissa personer kanske förstår bättre och får en bättre verklighetsuppfattning än man hade innan. Jag har varit med om saker som vissa inte ens tror förekommer.
 

Om du har så stora problem med mitt levnadssätt och retar upp dig så mycket på det vet jag inte ens vad du gör här inne? Jag ska inte behöva försvara mig i det här. Alla människor har olika förutsättningar, tyvärr är jag en av dom människor som har fått dåliga förutsättningar, en dålig start i livet.

 

 

Om du väljer att leva på under existensminimum så är det ditt val, men det betyder inte att jag gör samma val, jag har rätt att söka pengar, jag själv betalar skatt för att andra ska kunna göra det, så varför ska jag själv inte kunna göra det? Om inte Sverige hade haft den möjligheten hade jag varit ett gatubarn, vet du varför? För att jag blivit både fysiskt och psykiskt misshandlad under hela min uppväxt, för att jag är uppväxt med missbruk av både alkohol och droger, för att jag inte har några föräldrar som kunde ta hand om mig. Jag har under hela mitt liv fått ta skit på grund av mina föräldrars val.

 

Jag fick flytta till hedbacken hvb för att försöka förbättra min och min mammas relation, men det funkade inte. Jag fick flytta till en fosterfamilj som visade sig vara ännu mindre lämpliga föräldrar. Jag flyttade hem, men bodde hos vänner och en kille jag var tillsammans med. Jag och killen hittade en lägenhet och kollade upp att vi skulle ha råd med allt och det hade vi, men socialtjänsten förbjöd mig att flytta. I stället fick jag flytta tillbaka till Hedbacken hvb för att visa att jag kan ta hand om mig själv. När jag hade bott där i 1år beviljade dom en lägenhet åt mig, för dom ansåg att jag hade blivit utsatt för tillräckligt i mitt liv, för att få ett slut på det hela och för att det var det ända alternativ som kunde få mig att må bra och leva ett någorlunda normalt liv. Att dom tog det beslutet betyder att mina föräldrar inte är försörjningsskyldiga över mig trots att dom fortfarande egentligen är det. Det gör att jag än idag får mindre pengar än jag ska ha, hade jag haft dom pengarna hade jag klarat mig själv utan deras hjälp.. Men det kan jag inte idag.. Det finns nog ingen som frivilligt vill leva på socialtjänsten, varje månad får man kämpa för att få ekonomin att gå ihop, finns det möjlighet att klara sig utan dom gör man det. Jag har alltså inte valt att bo själv som du skrev i en tidigare kommentar, jag blev tvingad att bli "vuxen" i förtid.


Jag kan inte se tillbaka på min uppväxt och minnas alla dom där roliga sakerna många gjort, för jag har inte kunnat det, periodvis har jag inte haft någonstans att ta vägen. Flera kalla vinternätter har jag tillbringat på offentliga toaletter samt järnvägsstationen och trott att jag ska frysa ihjäl, för jag har inte haft någonstans att ta vägen. Jag har gått flera dagar utan att få i mig en smula mat, för jag har inte haft några pengar att leva för, hade inte många av mina vänner ställt upp hade jag förmodligen inte suttit här idag.

 

Jag önskar att jag kunde förtränga allt jag varit med om, men jag kan inte. Jag kan heller inte låta bli att tänka på att om det inte vore för mina föräldrars dåliga val i livet hade jag inte varit där jag är idag, jag hade inte behövt kämpa som jag gör idag för att ha mat på bordet.

 

Jag är den som har bäst utbildning hittills och bäst cv, min sambo har inte betyg från grundskolan och det kommer han att fixa efter jul när sonen börjar på förskolan. Jag får inga jobb mer än det jag redan har, det är inte bara att gå och få ett jobb när man inte har en utbildning, speciellt inte när man måste anpassa tiderna efter skolan. Jag har valt att gå klart skolan för att senare få en bättre utbildning och en dag få ett bra jobb som jag vill jobba med. Och om det bara var att skaffa ett jobb utan utbildning, hur kommer det sig då att arbetslösheten är så stor idag? Nej du har nog inte tänkt till riktigt där. Och om min sambo ska jobba, vem fan ska då ta hand om våran son? Din verklighetsuppfattning verkar vara helt vrickad, så nästa gång du öppnar käften tycker jag att du ska ta reda på fakta, en dag kan det hända att du öppnar käften åt fel person. Det du skriver åt mig kan jag uppfatta som kränkande, visste du att det är skadestånd på 5000kr om jag går till polisen? Då klarar jag mig utan socialtjänsten och skattebetalarnas pengar i 4 månader enligt socialtjänsten, du som tycker det är så fel av mig att gå på socialtjänsten måste ju mer än gärna bidra med det. 

 

Jag har inte valt det liv jag lever idag, hade jag fått valt hur mitt liv skulle se ut hade det inte sett ut som idag, det helvete jag lever i önskar jag inte ens min värsta fiende, samtidigt som jag tror vissa människor skulle behöva testa att leva så för att kunna förstå sina med människor.. Kommentarer
Postat av: JoHaNNa - Julkalender på bloggen, 1 - 24 December

word tjejen... riktigt bra skrivet! man ska inte döma någon annan människa innan man gått i den människans skor. sen tycker jag du är sååå grym som skriver öppet om att du har soc.bidrag. inte alla som hade gjort det ska jag lova :)
fortsätt kämpa, en dag blir det bättre :) och pengar är inte allt här i världen. lyckan är viktigare :)

kramar

Svar: Tanken att det en dag blir bättre är nog det ända som får mig att orka just nu. Jag ser ingen anledning att hålla tyst om att jag lever på socialbidrag, det är många som gör det i dagens samhälle och ofta är det inte personens eget fel, många gånger är det just föräldrarna som är problemet..
Caroline Andersson

2012-11-30 @ 00:04:51
URL: http://johannaspratstund.blogg.se
Postat av: Peter

Hej.
Jag har inga åsikter om varifrån du får dina pengar men vill ge dig lite tips.

Eftersom soc är väldigt om sig och kring sig och inte ger ut mer än vad de är skyldiga till enligt lag så läser de säkert denna blogg.
Därför ska du vara väldigt försiktig att skriva om vad du får i pengar utanför soc och vad du handlar till Elias.
Du kan faktiskt bli återbetalningsskyldig om de missar något först och hittar det senare.

Lycka till med att vända på kronor och ören. Hoppas nästa månad blir bättre.

Peter

Svar: Jag får fylla i varenda öre jag tjänar så dom har ingenting dom kan se här inne som dom inte redan har sett. Nästa månad kommer se ut precis lika som denna månad, men månaden där på hoppas jag att allt ska vara som vanligt igen! Tack, jag lär behöva ett lycka till! :)
Caroline Andersson

2012-11-30 @ 06:03:11
URL: http://www.ninpe.se
Postat av: Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

Ja, vi kollade könet på Robin innan. Det var jättetydligt så både jag och P såg, men den här gången var det en blygare bebis :D

Usch vilka kommentarer! Som du också skrev, du ska inte behöva försvara dig det minsta!
Om din uppväxt vet jag inte ens vad jag ska skriva, känner bara att jag vill ge dig en kram... Ingen ska behöver uppleva något sånt!

Postat av: Millah

Du har ingen som helst anledning att behöva "försvara" dig åt muppar som yttar sig... du är så jäkla stark som människa och det ska du veta! Jag förstår dig helt och hållet... Kramar

Svar: Tack <3
Caroline Andersson

2012-11-30 @ 09:53:02
URL: http://millahoman.blogg.se
Postat av: anna

Tycker att det är JÄTTE bra att du går klart skolan så att du har chans till ett bra jobb sen. Visst super tråkigt att behöva leva på soc men vi får la hålla tummarna att din sambo får ett jobb. Jag var själv ung mamma och till ovanstående: Nej alla unga mammor går inte på soc. jag bodde i egen lägenhet. Min sambo hade två jobb 24/7. jag började jobba när tösen var nio månader, skit lön men det bidde lite. Sen började jag studera, vilket var pissigt för ekonomin...men idag har jag ett jobb:) Unga mammor är minst lika bra som "gamla" mammor. Soc är ett stöd ingen last...alla kan hamna där.
Håller tummarna dock att ni snart "slipper" soc och tjänar pengar. kramar

Svar: Sambon går också skolan. Det är bara jag som får pengar från soc, sambon får sina pengar från sina föräldrar, men det är fortfarande samma summa som vi lever på. Men jag hoppas vi ska slippa det här snart! :)
Caroline Andersson

2012-11-30 @ 11:47:00
URL: http://heltenklaanna.blogg.se
Postat av: Monia - mamma till Tuvalie

åh man blir så arg. Det finns faktiskt vissa som inte har något annat val än att ta hjälp av soc! Det låter så jävla enkelt att försörja sig själv, men har man inte betyg, cv, eller tillochmed MÖJLIGHET vid en viss tidpunkt i livet så är det inte mycket att göra. Och det som gör mig riktigt förbannad är att alla som kläcker ur sig sånhär skit har haft en bra uppväxt med sina föräldrar och har alltid de som stöd om det skulle hända något. Sen finns det du och jag, samt många andra som inte har någon förälder som ställer upp om det krisar. Då står man där själv...

KRAM <3

2012-12-01 @ 01:50:50
URL: http://moniasundgrenjansson.blogg.se
Postat av: Sara

Haha, har du läst hennes svar till dig? Kolla in det här inlägget: http://minbebis.com/blogg/rosenknopp/svar-pa-tal/#comment

Vilken patetisk människa!

2012-12-01 @ 10:08:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback